Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Диоптаз

Камък диоптаз – очарование и красота

Чакри: IV чакра (Анахата) – сърдечна

История и описание

Наименованието “диоптаз” произлиза от древногръцките думи “dm”- чрез и “optikos” – очен. Други имена и негови разновидности са: меден изумруд, аширит. Диоптазът е воден меден силикат. Кристалите му са прозрачни, а оцветяването на минералите е изумрудено зелено, синьо-зелено, блясъкът е стъклен. Образува малки призматични кристали с размери до 1 см, много рядко до 3 см. Основните находища са в САЩ, Чили, Африка, Казахстан.

Лечебни свойства на диоптаза

Диоптазът помага за зарастване на раните, затваряне на вътрешни и външни язви. Носен около врата като висулка, той помага за бързото излекуване на заболявания на гърлото и горните дихателни пътища (особено трахеята). Брошките с диоптаз имат положително въздействие върху сърдечносъдовата система.

Диоптазът повишава общия тонус на организма, стимулира сърдечно- съдовата система. Носенето на бижута с диоптаз, помага за преодоляване на последствията от сърдечни инфаркти. Диоптазът е полезен за подема на жизнените сили. Този минерал помага в борбата с негативните емоции и отстраняване на последиците от психологически травми.

Магически свойства на диоптаза

Смята се, че диоптазът е камък, който носи на човека добър късмет във всички дела (с изключение на личния живот). Той настройва собственика си на работна вълна, стимулира неговата умствена дейност, помага му бързо да вземе правилното решение. Смята се също така, че минералът умее да чете чуждите мисли, които след това предава на собственика си насън или при медитация.

Диоптазът няма да позволи неговия собственик да бъде заблуден, предупреждава го навреме за истинските планове на мошениците, предлагащи честна, на пръв поглед, сделка. В любовта и приятелството диоптазът не е помощник – той е твърде зает с подобряване на материалното положение на своя собственик.

Обаче, жените (ако носят обеци с диоптаз) той дарява с очарование и тайнствена красота, а мъжете (ако носят игла за вратовръзка с този камък) ги прави в очите на околните значими и уверени в себе си. Минералът е активен помощник на студентите и учениците.

Пръстен с този камък помага на човека бързо да се концентрира върху зададения въпрос и да отговори дори при пълно непознаване на темата (но по същество той помага да се измъкнем от неприятна ситуация).

Диоптазът дори може да подскаже на собственика си, кой билет трябва да изтегли по време на изпити, така че той да може да получи прилична оценка.

Талисмани и амулети

Диоптазът е талисман на финансисти, бизнесмени, икономисти, студенти и ученици. Той защитава собственика си от врагове, мошеници и спекуланти, помага за вземане на правилни решения, премахва пречките, които биха могли да навредят на кариерата или обучението.

Камъкът може да предизвика ревност в половинката на собственика си и с всички сили да се бори за поддържане на мнението, че има причина за ревност и при това не само една. Въпреки това, дори и на женения мъж, камъкът е необходим за подкрепа и увереност в бъдещето.

За да не се дразни половинката, но и да не се губи мъжкото очарование, е достатъчно само веднъж седмично да се носи изделието с камък диоптаз за 2-3 часа и понякога да се погалва с пръсти.

Вижте камъните в нашия Е-магазин

Още по темата:

Книги за самолечение

Заредени камъни и кристали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Почистване, активиране и грижи за камъните

Минерални еликсири – лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Камъни и кристали

Камъни според чакрите

Значение на камъните в сънищата

Камъните в тибетската медицина

Свързани публикации

Оргонити
Литотерапия (Лечение с камъни)

Оргонити

Оргонити – енергийни усилватели на вибрациите, създадени за изцеление чрез

Прочетете още