Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Диетата на африканските деца е по- здравословна от диетата на европейските

Чревните бактерии са причина за различни видове алергии, стомашни разстройства и затлъстяване сред европейците, според италиански учени.

В изследване учените сравнили начина на хранене и неговия ефект върху организма сред европейски деца и деца от африканската държава Буркина Фасо. Оказало се, че доминираща роля за формирането на чревната микрофлора играе диетата. Африканските деца най- често били кърмени до 2 години. Тяхната диета била богата на пълнозърнести храни и зеленчуци.

Освен това, яли много малко месо. От друга страна, хранителния режим на децата от европейските страни бил богат на месни продукти, обработени зърна, захар и мазнини. Това води до извода, че храненето силно ограничава адаптивния потенциал на микрофлората. В развитите страни, активно се борят с инфекциите, но заради храненето при децата се наблюдава ръст на нови, включително алергични, автоимунни и възпалителни заболявания на червата.

Изследователите са на мнение, че резултатите от тяхната работа ще позволят да се обърне внимание върху храненето на децата и да се стимулира разработката на пробиотични продукти, които да спомогнат за възстановяване на изгубения баланс на чревните бактерии и да върнат здравето и стройността на европейците.

Още по темата

Стомашно – чревна флора

Пробиотици

Книги за изчистване на организма

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия – лечение с камъни

Свързани публикации