Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Диагностика по ръцете

Диагностика по ръцете? Да, ръцете издават скритите заболявания.  По едни или други изменения, които настъпват с тях, ние можем да разберем, дали в тялото ни е започнала някаква инфекция, и ако е така, то каква, именно, е тя.

На здравия човек ръцете са топли, гладки и силни, а кожата на дланите е с гладък розов оттенък. Разбира се, само по една промяна във вида на китките на ръцете, без значение от нейния характер, не може да се твърди със сигурност, че сте безнадеждно болни.

На диагностика по ръцете не може да се вярва, ако не са изпълнени всички необходими анализи и тестове. Но това, че промяната в състоянието на кожата на ръцете и ноктите говори за промени в работата на организма, които не бива да бъдат пренебрегвани – е един безспорен факт. Така че…

Кожа

Червени длани- вероятен симптом за токсично поражение на черния дроб: вероятен хепатит или възможна хепатоза.

Мраморни рисунки по дланите – проблеми с вегетативната нервна система.

Кожата на дланите е придобила жълт оттенък- патологични процеси в черния дроб или жлъчката (хепатит, камъни в жлъчката, заболявания на жлъчните пътища, холангит, холецистит).

Кафяви петна от горната част на дланта- ако не сте възрастен човек, то вие вероятно имате проблеми с жлъчния мехур.

Кожата на китките на ръцете, особено на дланите, се бели на малки плочки – знак за недостиг на витамини А и D. Но, ако парченцата са големи, спешно потърсете помощ: на ръцете ви са се заселили гъбички.

Температура

Китките на ръцете ви са винаги студени. На тялото му липсва никотинова киселина (витамин В3). Помогнете му с мляко и млечни продукти, риба, гъби, зеле, елда. Освен това, студените ръце говорят за нарушения в кръвообращението.

Китките на ръцете ви са винаги горещи. Симптом за проблем с черния дроб, който не може да се справи с интоксикацията, предизвикана от отравяне с лекарства, алкохол, химични вещества.

Влажност

Влажните ръце показват неизправност в работата на ендокринната система.

Пръсти на ръцете

Най- малките пръсти (кутре) са изтръпнали- сигнал за проблеми в работата на сърдечносъдовата система.

Липса на ямичка (наподобява полумесец) в основата на нокътя на безименния пръст, говори за нарушения в обмяната на веществата и проблеми с лимфната система.

Болка между втората и третата фаланги на безименния пръст и показалеца предупреждава за сериозна непосредствена проява на болест в коленните стави.

Дълбоки гънки, появили се в краищата на пръстите – може да имате захарен диабет.

Върховете на пръстите са тъмно червени- неправилно функциониране на бъбреците и черния дроб (лилавият цвят показва нарушено храносмилане).

Ставите на пръстите се сгъват трудно- страдат жлъчния мехур и черния дроб. За тези проблеми говорят и твърде гъвкавите стави. Деформацията на ставите показва началото на артрит или остеоартроза, а ако са започнали и да се подуват отичат и са се зачервили- болестта вече е преминала началната фаза.

Форма на дланта

Широка длан с къси пръсти показва смущения в кръвоносната система (по-специално високо кръвно налягане).

Тясна длан с дълги тънки пръсти и бледа кожа – повишена чувствителност към резки промени в температурата или атмосферното налягане, остри звуци, емоционално претоварване.

Малка китка може да е признак на прекомерно подвижна вегетативната нервна система, астма, хипотония.

Месеста длан – проблеми с кръвообращението: намален метаболизъм и хипотиреоидизъм.

Източник: medikforum.ru

Още по темата

Книги за изчистване на организма

Направете си тест

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия – лечение с камъни

Камъни и кристали

Свързани публикации