Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Демантоид

Камък демантоид – спокойствие и мир

Чакри: IV чакра (Анахата) – сърдечна

История и описание

Демантоидът е рядка разновидност на прозрачните ярко- зелени гранати (андрадит), с тревисто-зелен, маслинено-зелен, изумрудено-зелен цвят и силен (диамантен) блясък. Думата “демантоид” може да се преведе като “подобен на диамант” (от немски демант – “диамант”, гръцки идос – “подобен”).

Този цвят се дължи на примесите от желязо и хром, а жълтите цветове на титановите съединения. Демантоидите са били открити в Урал през 1874 г. на река Бобровка. След представянето на тези камъни на изложението в Париж през 1893 г. в света започва “демантоиден бум.” И днес цената на бижу с демантоид е достатъчно висока, един карат обикновено се оценява на 100-600 долара.

При това размерът на демантоида, рядко достига 1 см, големите камъни са рядкост. Срещат се демантоиди с ефект на “котешко око”, който се дължи на влакнестите включвания. Има камъни и с красиви златни “искри”. Освен в Русия (Урал, Камчатка) камък демантоид е открит в Италия и Африка.

Лечебни свойства 

Благодарение на лечебния си зелен цвят демантоидите имат благотворен ефект върху зрението. Добре известно е, че този цвят успокоява нервната система. Има данни, че демантоидите понижават кръвното налягане и помагат в лечението на различни кожни заболявания.

Магически свойства 

Ценителите на мистичните свойства на камъните смятат, че зеления цвят на демантоидите дава чувство на спокойствие и умиротворение.

Влияние върху чакрите 

Сърдечната чакра, оказва влияние върху сърдечносъдовата система, гръдния кош, гръбнака и ръцете; тази чакра поражда любов към хората, насърчава откритостта, чувствителността, укрепва волята за преобразяване на света.

Вижте камъните в нашия Е-магазин

Още по темата:

Книги за самолечение

Заредени камъни и кристали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Почистване, активиране и грижи за камъните

Минерални еликсири – лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Камъни и кристали

Камъни според чакрите

Значение на камъните в сънищата

Камъните в тибетската медицина

Свързани публикации

Оргонити
Литотерапия (Лечение с камъни)

Оргонити

Оргонити – енергийни усилватели на вибрациите, създадени за изцеление чрез

Прочетете още