Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Дали мелатонинът е по- добър от броенето на овце?

В очакване на твърде многото наближаващи коледни празници вие сигурно предполагате, че може да ви се наложи прием на мелатонин, за да си осигурите по-добър сън. Или се питате, дали той няма да ви потрябва за очаквания дълъг полет със самолет? В доклад на Канадската медицинска асоциация, поместен в нейното списание, има някои гледни точки за хормона мелатонин, които трябва да знаете.

Мелатонинът регулира цикъла на съня. Той се синтезира от серотонина и се секретира от епифизната жлеза. Концентрацията му е най-голяма в 2 часа сутринта. При пътуване със самолет, показва изследването, от мелатонина има по-голяма полза, ако летите в източна посока и пресичате повече часови зони. Но, колко мелатонин помага за добрия сън? В сравнение с плацебото, не толкова, колкото предполагате…

В настоящото изследване се твърди, че с мелатонина ще спите 12.8 минути повече. Най-подходящата доза, която е установена, е 0,3 милиграма. Няма съобщения за сериозни странични реакции след тримесечна употреба.

Мелатонинът, обаче, се посочва в изследването, трябва да се използва с повишено внимание, ако страдате от епилепсия, или ако приемате разредители на кръвта, тъй като са настъпили лекарствени взаимодействия!

Това изследване още веднъж показва силата на плацебото. Много изследвания с лекарства показват, че при болшинството от тях плацебо ефекта варира от 30 до 50 процента! Така че, броенето на овце може би е по-добро!

Източник: docgiff.com

Още по темата

Книги за изчистване на организма

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия- лечение с камъни

Камъни и кристали

Свързани публикации