Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Да отучите себе си от преяждане вече е по-лесно!

Ако искате да отучите себе си от преяждане с любимия шоколад, без никакви последствия за психиката, често ходете пеш. Това е заключението на британски изследователи от университета в Ексетър. По-рано, учените доказаха, че физическата активност може да преодолее страстта ни към преяждане, а сега същите тези учени открили и как става това.

Например, достатъчно е да ходите пеша само за 15 минути на ден и количеството изяден шоколад ще бъде намалено наполовина. И това се случва дори ако в живота ни има стресови ситуации, които ние обикновено “изяждаме” със сладко. “Ние знаем, че жаждата към високо – калоричните храни, като шоколада, с времето може да излезе от всякакъв контрол, а това се отразява на нашата фигура, заявява авторът на изследването професор Адриан Тейлър.

– Ние често си мислим, че всички тези бонбони, шоколади и кифли ни дават допълнителна енергия или ни помагат да се справим със стреса. В действителност, с тази задача отлично се справя физическата активност. Опитайте се всеки ден да ходите поне малко пеша и ще забележите, че приема на “лоши” храни, ще бъде намален с 50%.” Изследователите давали на 78 любители на шоколада серия от задачи, които включвали физическо натоварване.

Тези, които ходели пеша, преди работа, след това изяждали 15 грама по – малко шоколад, в сравнение с тези, които не натоварвали себе си и изяждали по 28 грама. Интересното е това, че същият екип от изследователи преди доказали, че физическите натоварвания могат да намалят апетита. Сега стана ясно, че те могат да ограничат и приема на храна.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия – лечение с камъни

Камъни и кристали

Свързани публикации