Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Чистият мотив

Важно нещо, с което трябва да се внимава, е чистият мотив за действията ни. Въпреки че е важно, де се опитваме да направим правилното нещо, още по-важен е чистия мотив за него.

Да бъдеш чист по душа означава да имаш чисти мотиви. Поради това, друга задача на нашия вътрешен наблюдател, е да бди над нашите мотиви и да ни предупреждава, ако има някакво съмнение. В случаите на вземане на важни решения, можем да медитираме и размишляваме за нашия мотив и да се уверим, че той е достатъчно чист.

Метод, който ни помага да бъдем честни във всички ситуации, е да видим проблема от всички страни, особено от страната на някой, който не е съгласен с нас. Обикновено всеки в даден спор има силна страна и трябва да се научим да разбираме всички тези противоположни мнения и да откриваме допирните точки, за да е справедливо за всички.

С цялото това съсредоточаване върху чистотата и изпълнението на правилните неща, лесно можем да попаднем в капана на стария навик, повече да потискаме негативното в нас, отколкото да го трансформираме и преодоляваме.

Потискането създава нови блокажи и ни връща там, откъдето сме започнали. По-скоро трябва да признаем и да интегрираме всички части на нашата личност в една съзнателна единица. Само когато напълно осъзнаем своите отрицателни качества можем успешно да ги трансформираме. Чистият мотив е една важна опорна точка за промяна.

Автор: Walter Last

Книги за самолечение на Walter Last

Свързани публикации