Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Божурът ще се бори със страничните ефекти на химиотерапията

Цветовете на божура могат да облекчат състоянието на пациентите с рак след химиотерапия, смятат американски учени от Йейлския университет.

По време на изследването установили, че цветето е в състояние да облекчи някои странични ефекти като гадене, повръщане, диария, стомашни спазми и загуба на тегло. Освен това, приемането на божура заедно с три други растения намалило растежа на злокачествените тумори, пояснили експертите.

Химиотерапия се използва за унищожаване на бързо развиващи се и делящи се ракови клетки. Проблемът е в това, че в този процес загиват и здрави клетки в други части на тялото, предизвиквайки нежелани реакции, които не винаги могат да бъдат контролирани.

Лекарите се надяват на лекарството, наречено PHY906, създадено по древна китайска рецепта на основата на четири растения (божур, женско биле, екстракт от фурми и екстракт от азиатски шлемник). Специалистите подчертават, че надеждите за този препарат са предварителни, тъй като лекарството изисква клинични изпитания върху хора. В момента, препаратът се тества само върху мишки.

Още по темата

Цялостното решение за рака- Ново разбиране за причините и лечението на рака

Противоракова диета (хранене при рак)

Учените назоваха 14 основни причини за рака

Книги за изчистване на организма

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия – лечение с камъни

Свързани публикации