Божурът ще се бори със страничните ефекти на химиотерапията

Цветовете на божура могат да облекчат състоянието на пациентите с рак след химиотерапия, смятат американски учени от Йейлския университет.

По време на изследването установили, че цветето е в състояние да облекчи някои странични ефекти като гадене, повръщане, диария, стомашни спазми и загуба на тегло. Освен това, приемането на божура заедно с три други растения намалило растежа на злокачествените тумори, пояснили експертите.

Химиотерапията се използва за унищожаване на бързо развиващи се и делящи се ракови клетки. Проблемът е в това, че в този процес загиват и здрави клетки в други части на тялото, предизвиквайки нежелани реакции, които не винаги могат да бъдат контролирани.

Лекарите се надяват на лекарството, наречено PHY906, създадено по древна китайска рецепта на основата на четири растения (божур, женско биле, екстракт от фурми и екстракт от азиатски шлемник). Специалистите подчертават, че надеждите за този препарат са предварителни, тъй като лекарството изисква клинични изпитания върху хора. В момента, препаратът се тества само върху мишки.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

БИЛКОЛЕЧЕНИЕ

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия- лечение с камъни

Последни публикации:

Продукти

Свързани публикации:

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност