Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Богатите хора не могат да бъдат добри и честни!

До този извод достигнали учени от Университета в Калифорния след направено изследване, което помогнало в изясняването на това, как богатството променя съзнанието на богатите хора. Експертите анализирали връзката между социалния статус, който заема човек, както и материалното богатство, образованието и работата – и човешкото поведение.

В резултат на това се изяснило, че най-богатите хора мамят, лъжат и извършват престъпления, съобщава ABC News. Проведен експеримент в Сан Франциско, например, ясно показал, че собствениците на луксозни автомобили по-често засичат другите коли и пречат на движението на пешеходците, отколкото собствениците на по- малко престижни коли.

В друг тест, участниците се състезавали за награда от $ 50. По-заможните доброволци признали, че са склонни всячески да мамят, за да спечелят, което всъщност и правели по време на играта. Според ръководителя на изследването, богатството дава на човека силното усещане, че той има повече права от другите. И затова в действията си, той не смята за необходимо да се съобразява с мнението на околните.

По-малко заможните хора също и изневеряват по-рядко. И това е така, защото до голяма степен в своето съзнание зависят от съобществото, в което живеят. Може би по тази причина, собствениците на дебелите портфейли не са склонни да оставят спестяванията си на роднини, включително и на собствените си деца. Изследване, проведено във Великобритания, например, показва, че спорове за наследство възникват в 37% от заможните семейства.

Богатите хора, като родители, не искат да оставят капитали на своите най-близки роднини. Те имат опасения, че наследниците ще разпилеят парите за забавления и други безсмислени разходи. Предпочитат да оставят парите си на различни фондации и музеи, да назначават настойници или да инвестират всичките си средства в бизнеса. Най-богатите мъже – а те са около 6% – не оставят на децата си абсолютно никакво наследство.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия – лечение с камъни

Камъни и кристали

Свързани публикации