Беконът и кренвиршите са заплаха за диабет

Две парченца бекон на ден увеличават риска от развитие на диабет с 50%, както изяснили учените. Като рискови фактори те са посочили- кренвирши, хамбургери и дори саламите. Само 100 грама червено месо на ден (около половин стандартна пържола) повишава риска от диабет от 2-ри тип с 20%. А преработените меса, които са превърнати в шунка или салам, имат още по-негативен ефект върху организма.

Така, само 50 грама от подобно месо, което се равнява на две парчета бекон, един кренвирш или една малка наденица, увеличават риска от развитие на диабет тип 2 с 50%. Милиони хора страдат от това заболяване, а има и стотици хиляди болни от диабет, които могат да си останат недиагностицирани. Изследователи от Харвардския университет, прегледали здравните досиета на 440 000 мъже и жени, наблюдавани в период от 14 до 28 години.

Тези изследвания са публикувани в списанието American Journal of Clinical Nutrition. Заключенията на учените са още едно доказателство, че червеното месо увеличава риска от сериозни здравословни проблеми, включително сърдечно-съдови заболявания, инсулт и някои видове рак. Експертите съветват да не се използва повече от 500 грама червено месо на седмица.

Това съответства на три кренвирша, една неголяма пържола или три малки филийки телешко месо. Заболяването се развива, когато организмът не произвежда достатъчно инсулин, за да контролира нивото на кръвната захар. Сред симптомите на диабет са- жажда, често уриниране и хронична умора.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

БИЛКОЛЕЧЕНИЕ

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия- лечение с камъни

Камъни и кристали

Последни публикации:

Продукти

Свързани публикации:

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност