Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Бъдете учител

Ако обичайно действате като духовен учител, то вие сте духовен учител.

Един добър начин за преодоляване на нашите слабости и постигане на духовното майсторство, е като действаме, все едно че вече сме го постигнали.

При всяко съмнително или важно решение можем да запитаме себе си, какво духовния учител би направил в тази ситуация? След това просто да го направим. Не забравяйте съвета, даден на Джонатан Ливингстън (Jonathan Livingston Seagull) от неговия учител?! За да бъдете незабавно на друго място, само си представете, че вече сте на това място!

Ако обичайно действате като духовен учител, то вие сте духовен учител. Няма значение, че сте направили няколко грешки и сте взели неправилни решения. Нищо по-добро няма от това, да се учим от нашите собствени грешки. Все още имате много години пред себе си, за да научите през повечето време да вършите добра работа.

Всъщност, когато сте достигнали ниво, при което вашите мотиви са в основата си безкористни, тогава не е нужно да сте прекалено загрижени за вземането на правилно решение. Просто се доверявайте на интуицията и вътрешното си ръководство. Каквото и да изберете винаги ще бъде прави.

Това е все едно, като да търсите къмпинг, пътувайки или, разхождайки се в гъсталаците. Пред вас са четири избора за достигане до него: катерене на високо през хълма, много по-дълъг и равен път, пряк път през обрасла долина или можете просто да седнете в автобус или кола и да отидете там.

Всеки един от тези избори ще ви даде различен опит. В зависимост от предпочитанията ви в момента, можете да изберете стръмния път или криволичещия път, приключения или комфорт. Това няма значение, няма грешен избор, само различни преживявания и опит.

Обаче, понятието за добро и зло все още съществуват в отношението към нашите намерения и цели. Ако вашето намерение е да стигнете до къмпинга по най-удобния начин, тогава очевидно автобуса или колата е правилният избор, а другите възможности са грешни.

Правилното и грешното сами изчезват, ако гледате на живота или пътя си като на очарователно приключение и нямате нищо против това, което той ще ви носи. Ако, разбира се, не се привързвате към резултатите.

Автор: Walter Last

Книги за самолечение на Walter Last

Свързани публикации