Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Азурит

Камък азурит – съзерцание и истина

Чакри: V чакра (Вишудха)- гърлена и VI чакра (Аждна)- трето око

История и описание

Заради синия цвят, азуритът носи името си от персийската дума “Lazard”- лазурен. Съществуват и други имена на този минерал. Например, името “шесилит ” идва от неговото основно находище Шеси. Азуритът е воден меден карбонат. Оцветяването на минерала е лазурно синьо, блясъкът е стъклен. Той образува тъмносини и сини маси, много рядко друзи, големи кристали и агрегати.

Основните находища на камък азурит са във Франция, Германия, САЩ, Корнуол, Конго, Алтай, Урал, Казахстан, Австралия, и др.

Лечебни свойства на азурита

Литотерапевтите твърдят, че азурита може да излекува всяка болест. Ако камъкът се прилага върху болното място, ще премахне остра болка, сърбеж, парене. Но, за да се постигне пълно излекуване, трябва да се направи медитация с камъка. Това се прави по следния начин: поставяте азурита върху засегнатото място, затваряте очите си и си представяте биополето на камъка; мислено се обръщате към минерала с молба да излекува болестта, представяте си как камъка изчиства енергетиката на болния орган, (например, черното излъчване на болното място става бяло или синьо).

Тази процедура трябва да се извършва сутрин и вечер до пълното излекуване. Разбира се, този метод е добър само за белодробни заболявания – натъртвания, контузии. Хрема или болки в гърлото също понякога може да се излекуват сами. Но в никакъв случай не бива да се самолекувате при сериозни заболявания- трябва да се обърнете към лекар, а с помощта на азурита да ускорите и подобрите резултата от лечението.

Смята се, че азуритът помага за лечение на хипертония и скъсява времето за зарастване на костите, помага в борбата с меланхолията, халюцинациите, истериите, епилепсията и други заболявания на нервната система. Пречиства кръвта и жлъчката, може да се използва при очни и кожни заболявания. Има доказателства, че азуритът е полезно за облекчаване на астматични пристъпи.

Камък азуритМагически свойства на азурита

От древни времена, хората са използвали азурита за разширяване на своето съзнание, за преосмисляне на живота, за откриване на нови умения и възможности. Този камък може да превежда мислите и желанията на човека от подсъзнанието към съзнанието, за да може той реално да оцени и провери, доколко тези идеи са важни и полезни за него.

В древен Египет висшите жреци с помощта на азурита общували с боговете. В Ирландия, друидите с помощта на азуритени пръчки помагали на хората да изпитат непознати за тях чувства. Например, ако един млад човек искал да стане войник, бил подлаган на определен ритуал, и той изпитвал гняв, страх, войнствен плам. След като преминавал през всички тези емоции, свързани с пътя на войника, младият мъж разбирал, дали той наистина може да стане войник или трябва да направи друг избор. Азуритът е най-подходящ за хората, родени под знака на Везни.

Те могат да разчитат на неговата помощ, дори и ако никога не носят бижута с този камък, а просто го държат в къщата си. Останалите хора трябва редовно да работят с азурита, както с ахата, в противен случай тя няма да им помага, още повече, може да “умре”. Накитите с азурит помагат за справяне с изблиците на гняв, преодоляване на емоционална възбуда, страх и стрес.

В Древен Египет азуритът е бил използван за увеличаване силата на съзнанието и за издигането му до нивото на висшите сили. Според литотерапевтите, азурита носи лечебна енергия на всички нива на нашето битие – от физическото до най-финото. Азуритът се препоръчва за стимулиране на “третото око”.

Талисмани и амулети

Като талисман, азуритът е подходящ за адвокати, съдии, критици, журналисти и всички онези, чиято дейност трябва да бъде справедлива и обективна. Ако собственикът на камък азурит е неискрен, камъка може да го накаже, разкривайки измамата и опозорявайки измамника до края на живота му.

Вижте камъните в нашия Е-магазин

Още по темата:

Книги за самолечение

Заредени камъни и кристали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Почистване, активиране и грижи за камъните

Минерални еликсири – лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Камъни и кристали

Камъни според чакрите

Значение на камъните в сънищата

Камъните в тибетската медицина

Свързани публикации

Оргонити
Литотерапия (Лечение с камъни)

Оргонити

Оргонити – енергийни усилватели на вибрациите, създадени за изцеление чрез

Прочетете още