Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Авантюрин

Авантюринът – камък на чистата любов

Чакри: IV чакра (Анахата) – сърдечна

Описание и история

Авантюринът е разновидност на кварца. Обикновено авантюрините са оцветени в жълт, зелен, син, вишнев или черен цвят. Характерният искрящ златист оттенък и тайнствения блясък на авантюрина се дължат на включените в него люспи от слюда, гьотит и хематит, а също и пукнатини, запълнени с железни хидроксиди.

Благодарение на тази особеност на авантюрина, в миналото го наричали “златоискрящ”, “златен камък”, “искрящ”. Съвременното наименование на камъка (от италианската “awentura”- “случай”) се появява през 1700 година. Находища на авантюрин има в Австралия, Австрия, Бразилия, Испания, Китай, Норвегия, Чили и САЩ. В Русия, най-известната мина е в южен Урал (планината Таганай). Разновидности на авантюрина са: индийски жад и таганаит

Лечебни свойства на авантюрина

Авантюринът се прилага при алергичен дерматит, обриви, косопад и невродермит, при лечение на невралгия. Бижутата, направени от авантюрин, намаляват кръвното налягане, лекуват бронхити и настинки, използват се при заболявания на сърдечносъдовата система и заболявания на кръвообращението.

авантюринътАвантюринът ускорява зарастването на раните, смалява брадавиците и подобрява зрението. Авантюринът избавя собственика си от страхове и тревоги, особено от нервен произход, усмирява всякакви фобии.

Авантюринът помага при всички видове кожни заболявания, предпазва от косопад. За лечебни цели се използват бижута с авантюрин, както и масажни топки от авантюрин.

Магически свойства на авантюрина

Авантюринът е талисман за запазване на радостното настроение. Той помага за бодрост на духа и яснота на ума, повишава оптимизма и увереността. Понякога, този, радващ очите, скъпоценен камък го наричат “камък на любовта”- смята се, че помага за появата на взаимно привличане, изостря чувствата и емоциите.

Не се препоръчва авантюрина да се носи непрекъснато, а само по време на една лунна фаза, което се свързва с промяна в енергията на самия камък.

Авантюринът стимулира творческото развитие на личността, вдъхновява писатели, художници и музиканти. Той може да бъде чудесен помощник в сърдечните дела. Като амулет, авантюринът предпазва от урочасване.

Ефект върху чакрите

Сърдечната чакра влияе върху сърдечносъдовата система, гръдния кош, гръбначния стълб и ръцете; помага за любовта към хората, откритостта, чувствителността, укрепва волята за преобразяване на света.

Вижте камъните в нашия Е-магазин

Още по темата:

Книги за самолечение

Заредени камъни и кристали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Почистване, активиране и грижи за камъните

Минерални еликсири – лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Камъни и кристали

Камъни според чакрите

Значение на камъните в сънищата

Камъните в тибетската медицина

Свързани публикации

Оргонити
Литотерапия (Лечение с камъни)

Оргонити

Оргонити – енергийни усилватели на вибрациите, създадени за изцеление чрез

Прочетете още