Количка

Амфиболов ангелски фантомен кварц

Амфиболов ангелски фантомен кварц

Чакри: VI чакра (Аждна) – трето око, VII Чакра (Сахасрара) – коронна и висша корона.

Описание

Амфиболовият ангелски фантомен кварц е известен още като ангелски фантомен кварц. Той осигурява връзка с висшето ниво на духовен опит, призовавайки вашия ангел хранител, духовни водачи и висши същества. Вибрацията на кристала резонира с чувството на дълбока вътрешна радост и е изключително нежна и успокояваща. При поставяне върху коронната чакра той активира всички по-висши коронни чакри. Така се открива стълбата, по която се издига осъзнаването за връзка с вашието Висше Аз и за настройка за висше ръководство. При поставяне върху чакрата на третото око, кварцът се настройва с мъдростта на универсалния ум. Това позволява по-отдалечено да се погледне живота и еволюцията. Вглеждайки се в дълбините, човек може да отиде в пространство на съзерцателна медитация и да създаде връзка с вселенската любов.

Фантомите и включванията в ангелския фантом съдържат и свойствата на кварца, лимонита, каолинита и хематита. Комбинацията от свойствата на кварца с тези минерали води до синтез, който освен свойствата на четирите минерала създава и други допълнителни качества. Кварцът има както пиезоелектрични, така и пироелектрични свойства. Полярността на кристала ще се промени, ако е подложен на натиск или топлина, както и ако се държи в ръка. Върхът обикновено ще е положителен и получава енергия, след това ще се измени и ще стане отрицателен, т.е ще излъчва енергия от върха или от ръба. Тези свойства поддържат усилването, фокусирането, съхранението, трансфера и трансформацията на енергията.

Магически свойства

Смята се, че кварцът изпълва душата с енергията на звездите. Естествена е склонността на кварца към хармония и е признат за камък на силата. Белият каолинит отваря вътрешното ухо и подпомага ясното слушане. Жълто-прасковеният лимонит стимулира и защитава от психически атаки, помага за стабилността и комфорта, което го прави полезен спътник за духовни пътувания. Осигурява сила и мъжество на младежите и насърчава интуитивната точност. Червеният хематит е стабилен заземяващ камък, който осигурява защита и разтваря негативността. Помага за създаване на меко медитативно състояние и осигурява заземяване, внасяйки спокойствие и емоционална чистота.

Фантомите символизират многобройните животи на душата и отвеждат в пътешествие през много измерения. Те разрушават старите шаблони и помагат за възсъединението с древната мъдрост, която се съхранява в паметта на душата. Предполага се, че ангелският фантомен кварц е идеалният камък за работното място, тъй като фино повдига енергиите до възможно най-високото ниво и носи сътрудничество и хармония. Триангулиращият триангелски фантомен кварц създава идеално пространство за медитация и творчество.

Лечебни свойства

Ангелският фантомен кварц работи най-добре на нефизическото ниво на битието. Чистият кварц се използва широко при медитация, духовно развитие и лечение. Ангелският фантомен кварц помага на човека да разпознае произхода на болестта. Хематитът се използва за лечение на крампи на краката, заболявания на кръвта, нервни разстройства, безсъние и може да помогне за изправяне на гръбначния стълб и заздравяване на фрактури. Лимонитът се използва при лечение на скелетната система, за облекчаване на дехидратация и за подпомагане на усвояването на желязо и калций. Лимонитът се използва също и за сваляне на температура, за лечение на както на черния дроб, така и на жълтеница, причинена от заболяване на черния дроб. Каолинитът може да се използва за изчистване на излишния холестерол, за гладкост на кожата, при лечение на заболявания на ушите, слъзните канали, храносмилането, червата и като подмладяващ еликсир, когато човек е болен.

Зодии: Овен, Водолей, Риби и Дева

Вижте камъните в нашия Е-магазин

Още по темата:

Други видове кварц

Амулети

Камъни и зодии. Астрология и минерали

Заредени камъни и кристали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Почистване, активиране и грижи за камъните

Минерални еликсири – лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Камъни и кристали

Свързани публикации

Оргонити
Литотерапия (Лечение с камъни)

Оргонити

Оргонити – енергийни усилватели на вибрациите, създадени за изцеление чрез

Прочетете още