Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Амфиболов ангелски фантомен кварц

Амфиболов ангелски фантомен кварц

Чакри: VI чакра (Аждна) – трето око, VII Чакра (Сахасрара) – коронна и висша корона.

Описание

Амфиболовият ангелски фантомен кварц е известен още като ангелски фантомен кварц. Той осигурява връзка с висшето ниво на духовен опит, призовавайки вашия ангел хранител, духовни водачи и висши същества. Вибрацията на кристала резонира с чувството на дълбока вътрешна радост и е изключително нежна и успокояваща. При поставяне върху коронната чакра той активира всички по-висши коронни чакри. Така се открива стълбата, по която се издига осъзнаването за връзка с вашието Висше Аз и за настройка за висше ръководство. При поставяне върху чакрата на третото око, кварцът се настройва с мъдростта на универсалния ум. Това позволява по-отдалечено да се погледне живота и еволюцията. Вглеждайки се в дълбините, човек може да отиде в пространство на съзерцателна медитация и да създаде връзка с вселенската любов.

Фантомите и включванията в ангелския фантом съдържат и свойствата на кварца, лимонита, каолинита и хематита. Комбинацията от свойствата на кварца с тези минерали води до синтез, който освен свойствата на четирите минерала създава и други допълнителни качества. Кварцът има както пиезоелектрични, така и пироелектрични свойства. Полярността на кристала ще се промени, ако е подложен на натиск или топлина, както и ако се държи в ръка. Върхът обикновено ще е положителен и получава енергия, след това ще се измени и ще стане отрицателен, т.е ще излъчва енергия от върха или от ръба. Тези свойства поддържат усилването, фокусирането, съхранението, трансфера и трансформацията на енергията.

Магически свойства

Смята се, че кварцът изпълва душата с енергията на звездите. Естествена е склонността на кварца към хармония и е признат за камък на силата. Белият каолинит отваря вътрешното ухо и подпомага ясното слушане. Жълто-прасковеният лимонит стимулира и защитава от психически атаки, помага за стабилността и комфорта, което го прави полезен спътник за духовни пътувания. Осигурява сила и мъжество на младежите и насърчава интуитивната точност. Червеният хематит е стабилен заземяващ камък, който осигурява защита и разтваря негативността. Помага за създаване на меко медитативно състояние и осигурява заземяване, внасяйки спокойствие и емоционална чистота.

Фантомите символизират многобройните животи на душата и отвеждат в пътешествие през много измерения. Те разрушават старите шаблони и помагат за възсъединението с древната мъдрост, която се съхранява в паметта на душата. Предполага се, че ангелският фантомен кварц е идеалният камък за работното място, тъй като фино повдига енергиите до възможно най-високото ниво и носи сътрудничество и хармония. Триангулиращият триангелски фантомен кварц създава идеално пространство за медитация и творчество.

Лечебни свойства

Ангелският фантомен кварц работи най-добре на нефизическото ниво на битието. Чистият кварц се използва широко при медитация, духовно развитие и лечение. Ангелският фантомен кварц помага на човека да разпознае произхода на болестта. Хематитът се използва за лечение на крампи на краката, заболявания на кръвта, нервни разстройства, безсъние и може да помогне за изправяне на гръбначния стълб и заздравяване на фрактури. Лимонитът се използва при лечение на скелетната система, за облекчаване на дехидратация и за подпомагане на усвояването на желязо и калций. Лимонитът се използва също и за сваляне на температура, за лечение на както на черния дроб, така и на жълтеница, причинена от заболяване на черния дроб. Каолинитът може да се използва за изчистване на излишния холестерол, за гладкост на кожата, при лечение на заболявания на ушите, слъзните канали, храносмилането, червата и като подмладяващ еликсир, когато човек е болен.

Зодии: Овен, Водолей, Риби и Дева

Вижте камъните в нашия Е-магазин

Още по темата:

Други видове кварц

Амулети

Камъни и зодии. Астрология и минерали

Заредени камъни и кристали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Почистване, активиране и грижи за камъните

Минерални еликсири – лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Камъни и кристали

Свързани публикации

Оргонити
Литотерапия (Лечение с камъни)

Оргонити

Оргонити – енергийни усилватели на вибрациите, създадени за изцеление чрез

Прочетете още