Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Аметист

Камък аметист – мир и спокойствие

Чакри: Коронна и Трето око

Предания

Древните гърци носели аметист за предпазване от магии, срещу носталгия и лоши мисли, но най-вече срещу алкохолизъм, поради което виното е било поднасяно в аметистови чаши.

Отрезвяващото и проясняващо съзнанието въздействие на аметиста е подчертано отдавна в много култури. Будистките монаси го използват за медитация. Камъкът прави човека мил и благ и му дарява любов. Затова срещу кошмари се слага вечер под възглавницата.

Аметист – кварц с виолетов цвят. Цветът може да варира от светло до тъмно виолетово. Срещат се и бледо- червени камъни.

Лечебни свойства на аметиста

Аметистът укрепва имунната и ендокринната система, добре лекува нервни разстройства, отнема стреса. Пречиства кръвта, лекува заболявания на бъбреците и пикочния мехур, черния дроб и жлъчния мехур. Аметистът повишава активността на мозъка, хипофизата и епифизата.

Камък аметистЛекува безсъние и главоболие, появяващи се в резултат на прекомерно нервно напрежение. За тази цел, аметистът се поставя върху областта на третото око.

Името му идва от гръцката дума “amrthystos” – “не позволява напиване”, това означава, че камъкът помага за преодоляване на пристрастяването към алкохола: пиейки вода, накисната с аметист или поставяйки го на слънчевия сплит.

Магически свойства на аметиста

Аметистът усилва вътрешното зрение, изчиства чакрата на третото око и короната чакра, прави цветовете на аурата по-ясни. По време на медитация, аметистът помага за постигането на мир и спокойствие, дава усещане за спокойствие и стимулира осъзнаването в дълбочина.

Може да се носи около врата като огърлица или на висулка със сребърна верижка или кожена връв. В магазините се предлагат много изкуствено синтезирани кристали от аметист, които е много трудно да бъдат различени от естествените. Така че когато си купувате камък аметист трябва да попитате за произхода на камъка.

Вижте камъните в нашия Е-магазин

Още по темата:

Книги за самолечение

Заредени камъни и кристали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Почистване, активиране и грижи за камъните

Минерални еликсири – лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Камъни и кристали

Камъни според чакрите

Значение на камъните в сънищата

Камъните в тибетската медицина

Свързани публикации

Оргонити
Литотерапия (Лечение с камъни)

Оргонити

Оргонити – енергийни усилватели на вибрациите, създадени за изцеление чрез

Прочетете още