Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Аквамарин

Камък аквамарин – храброст и мъдрост

Чакри: V чакра (Вишудха)-гърлена

Описание и история

Камъкът аквамарин е разновидност на берила с цвят на морска вода (Латинската дума “Aqua”- “вода” и “marinus”- “море”). Терминът “Аквамарин” за първи път е въведен в началото на XVII век. Оцветяването на аквамарина зависи от съдържанието на железни йони; то варира от зелено до тъмно синьо. Цвета на аквамарина може да бъде по-ярък при вечерно или изкуствено осветяване.

Понякога в аквамарина може да има бели участъци – така наречените “хризантеми” или “снежни знаци”. Има камъни с жълт център и синьо-синкав ръб. Под влияние на слънчевата светлина, с течение на времето цвета на аквамарина може да избледнее.

Устойчив син цвят в берилите може да възникне в резултат на нагряване до температура от 400-500 ° C, с което са свързани и трудностите при диагностиката на естествения произход на аквамарина. Един от най-големите аквамарини бил открит в Бразилия, с маса 110 кг и дължина до 48,5 cm.

Лечебни свойства на аквамарина

Аквамарините повишават защитните сили на организма, полезни са при заболявания на кожата и белите дробове, зъбобол, успокояват алергични реакции, имат положителен ефект върху стомаха и черния дроб. Аквамарините също така помагат срещу морска болест, стрес и страхове.

Някога се смятало, че аквамарина укрепва сърцето, облекчава стреса, напрежението, страховете и помага за намирането на душевен покой. В монголската и тибетска медицина, този камък се смята за добър стабилизатор и биостимулатор на душевното равновесие. При продължително гледане, аквамаринът влияе благоприятно върху зрението.

Магически свойства на аквамарина

Камък аквамаринАквамарините по традиция са талисмани на моряците и военноморските командири. Смята се, че аквамарина е в състояние да укроти бушуващото море, да спаси от бедствие във водата.

Камък аквамарин – символ на храброст, смелост и мъдрост. Аквамаринът защитава приятелството, пази справедливостта и храбростта. Той е талисман на вярната любов.

Аквамаринът защитава срещу опасности и измами, засилва духовността и придава разсъдливост. Като амулет аквамарина пази семейното щастие, помага за благополучието в живота. Смята се, че аквамарина променя цвета си в зависимост от настроението на собственика си и от времето. Чисто син камък има само в хубаво време, или когато душата на собственика е в мир и спокойствие.

Аквамаринът притежава положителна енергия, подобрява настроението, съживява ума и лекува мързела.

Ефект на аквамарина върху чакрите

Гърлената чакра, контролира дихателната система, ушите и кожата; тази чакра управлява емоциите. Като естествен био-стимулатор аквамарина е полезен буквално за всеки, независимо от хороскопа и психо-физическото състояние.

Препоръчително е да носите бижута от аквамарин, а също и да имате при себе си природни кристали на аквамарина.

Вижте камъните в нашия Е-магазин

Още по темата:

Книги за самолечение

Заредени камъни и кристали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Почистване, активиране и грижи за камъните

Минерални еликсири – лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Камъни и кристали

Камъни според чакрите

Значение на камъните в сънищата

Камъните в тибетската медицина

Свързани публикации

Оргонити
Литотерапия (Лечение с камъни)

Оргонити

Оргонити – енергийни усилватели на вибрациите, създадени за изцеление чрез

Прочетете още