Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Зимата – сезонът на торбичките под очите

Торбичките под очите вече са един от най – разпространените кожни проблеми.

Зимата състарява очите на жените, средно с четири години и седем месеца. До този извод достигнали експертите, участващи в клинично изследване на компанията Adonia Organics. Те изследвали очите на 5000 жени през всички сезони и установили, че характерните торбички под очите са много по-силно изразени и обемни през зимните месеци.

Експертите смятат, че процесите на стареене са причинени от липсата на слънчева светлина, поради което кожата става бледа, а торбичките под очите силно изразени. Поради ниското ниво на витамин D, през зимата положението се влошава, защото се допълва и с високо ниво на умора и малко серотонин- “хормона на радостта”.

“Все повече научни изследвания, свързват липсата на витамини Д и К с появата на тъмни кръгове и торбички под очите, особено, когато това е съчетано с умора и проблеми с имунитета.”- казва експертът в борбата срещу стареенето д-р Марк Бинет. Той подчертава, че след като изброените по- горе проблеми, като например торбички под очите, се появят, отърваването от тях става много трудно.

“Нашето изследване показа, че свързаните с възрастта промени под формата на кръгове под очите вълнуват жените повече от бръчките, които са по-лесни за преодоляване – смята д-р Бинет. – Преди 10 години жените търсеха кремове срещу бръчки, а днес търсенето на пазара на козметични продукти е по-насочено към борбата с кръговете и торбичките под очите.

При жените над 40- те, тези изменения състаряват очите, средно с 4.7 години. Пред нас вече не стои въпроса с бръчките и посребрелите коси, които традиционно се смятат за признаци на стареене. А кръговете, разположени точно под очите са един от най – разпространените кожни проблеми.”

Още по темата

Книги за изчистване на организма

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия – лечение с камъни

Камъни и кристали

Свързани публикации