Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Женският защитник- сушените сини сливи!

Учени от университета във Флорида открили начин за ефективно въздействие върху такова заболяване като остеопорозата. Оказало се, че ежедневната консумация на сини сливи помага за постигане на успех в укрепването на костите: тези сушени плодове са по-добри от всеки друг плод, предпазват организма от остеопороза.

Бил проведен експеримент сред 90 жени, които са достигнали менопауза. Жените по време на експеримента били разделени на две групи. В първата група консумирали ежедневно сушени ябълки, а във втората – сини сливи. Заедно със сушените плодове жените, участващи в експеримента, приемали и препарати с калций и витамин Д.

В края на експеримента бил направен сравнителен тест, който показал, че жените, които консумирали сини сливи имали значително по – висока костна плътност спрямо жените от другата група. Има данни и от зъболекари, че сините сливи могат да се справят ефективно с кариеса и заболяванията на венците, а също и с много други заболявания на устната кухина. До този извод, след дълги наблюдения върху пациенти, достигнал ученият от Националния мексикански автономен университет, Хосе Фаусто Риверо.

Ръководителят на катедрата по фармация на един от най-големите научни и образователни центрове в латиноамериканската държава, открил по време на своите наблюдения, че сините сливи забавят размножаването на вредните микроорганизми и действат смъртоносно върху бактериите, които обикновено предизвикват заболявания на устната кухина. Именно, тези, с които в различна степен се сблъскват повечето хора.

Хосе Фаусто Риверо, провеждайки изследвания и експерименти, изолирал химически компонент, придаващ на сините сливи такива забележителни и ефективни антибактериални свойства. Ученият твърди, че това вещество е ефективно срещу бактериите, които активират появата на така наречения зъбен камък, отстраняването на който е доста неприятно за пациентите, независимо от напредъка на съвременната стоматология.

Но учените предупреждават, консумацията на сини сливи в големи количества не е желателно, тъй като могат да предизвикат слабителен ефект. Във всичко трябва да има разумна мярка!

Още по темата

Книги за изчистване на организма

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия – лечение с камъни

Камъни и кристали

Свързани публикации