Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Женският цистит вече не се лекува!

Значителен брой от жените, страдащи от цистит, се сблъскват с резистентност на инфекцията към антибиотиците. По този повод авторитетни учени и лекари вече бият тревога. От известно време започнали да откриват в пикочно-половата система неподдаващ се на въздействието на антибиотиците щам на бактерия E.coli, която предизвиква развитие на цистит.

Това инфекциозно заболяване, в определен период от живота, засяга 50% от всички жени. Циститът се смята за основна причина за изписването на антибиотици на жени от общопрактикуващите лекари. Но, все повече има случаи на цистит, който не изчезва след две до три седмици прием на антибиотици. Лекарите в този случай, сменят вида на лекарството, опитвайки се да намерят най-ефективното, но цистита не се предава.

Ако доскоро се смяташе, че резистентните към антибиотиците бактерии живеят главно в болниците, то сега те, както се казва, “излизат на бял свят”. През миналия месец, професор Лора Пидок от Университета в Бирмингам предупреди, че без развитие на нови поколения антибиотици срещу опасните патогени, рискуваме сблъсък с нелечими инфекции.

Хората са свикнали, че инфекциозните заболявания на ушите или белите дробове се лекуват доста ефективно, но все повече и повече истории на пациенти доказват, че инфекциите постоянно мутират и повечето лекарства срещу тях вече не работят. В някои случаи, пациентки с цистит се спасяват чрез инжектиране на най-ново поколение антибиотици, което трябва да се прави директно във вените, три пъти на ден.

Уви, няма съмнение, че бактериите скоро ще се научат да заобикалят и тази пречка. Така че, за да се борим с тях е необходимо навреме да се придвижим крачка напред.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия – лечение с камъни

Камъни и кристали

Свързани публикации