Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Женският оргазъм заснет за първи път!

Женският оргазъм е заснет за първи път от учени на университета Рутгерс в Ню Джърси, които публикуваха първата снимка. На снимките се вижда, как в момента на сексуална кулминация се променя мозъка на жената. Женският оргазъм, в истинския смисъл на думата, преминава през целия мозък, както се вижда на снимките. Учените установили, че в този момент се задейства не някакъв отделен и изолиран район, а цели 80 участъка на мозъка.

Сканирането е извършено на 54-годишната Нен Уайс, работещ сексолог. Тя решила доброволно да отиде на ЯМР – скенер, където изкуствено довела себе си до оргазъм. Професорът по психология, Бари Комисарук се надява, че неговото изследване ще помогне на жените, които имат проблеми с достигането до оргазъм.

“Ние сме отчели въздействието по време на оргазъм в мозъка чрез измерване нивото на кислород в кръвта. – обяснява методиката д-р Комисарук – Нивото на кислород е отразено в различен цветови спектър – от тъмно червено (ниско ниво на активност) до жълто или бяло (висока активност). Както виждаме, оргазмът води до това, че почти целият мозък се оцветява в жълто, което означава, че в момент на сексуална кулминация, всички системи на мозъка се активират.”

Комисарук сравнява женския оргазъм по степен на въздействие върху мозъка с фойерверките. С наближаването на оргазма най-висока активност достига и хипоталамуса, който освобождава в тялото хормона на “удоволствието” окситоцин. След оргазъм, мозъчната активност намалява. Учените се надяват, че по-нататъшното разбиране на този процес ще им даде възможност да помогнат на жените, които не са в състояние да изпитат удоволствие от секса.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия – лечение с камъни

Камъни и кристали

Свързани публикации