Зехтинът въздейства на генетично ниво

Фенолите на зехтина променят функционалността на гените в клетките, твърдят американски учени.Учените провели изследване на 20 души с метаболитен синдром. На всички участници се предлагала закуска, състояща се от 40 милилитра зехтин и 60 грама бял хляб.

Първата група от пациенти, използвали масло с високо съдържание на фенолни съединения- 45,4 микромола/ грам, а втората група получавали продукт, който съдържа 0,2 микромола/ грам. След което на всички участници вземали кръвни проби преди и след хранене. Изследвали кръвта за съдържание на захар, мазнини и други биохимични параметри. Също така, специалистите установили всички гени, които към момента на вземането на анализа работили в клетките.

Оказало се, че фенолите намалили работоспособността на 79 гени и повишили работата на 19 гени. Изменения в участъци на ДНК влияят върху затлъстяването, нивата на липидите и диабета. Намалената активност на функциониране на няколко групи гени доведе до изчезването на възпалителни процеси, поясняват експертите.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

БИЛКОЛЕЧЕНИЕ

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия- лечение с камъни

Последни публикации:

Продукти

Свързани публикации:

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност