Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Защо всъщност мъжете изневеряват, а защо – жените?

Учени назоваха истинските причини мъжете и жените да изневеряват. Група сексолози от Университета на Гуелф (Канада) провели голямо изследване за мотивите на изневярата. В изследването били включени 506 мъже и 412 жени, които били женени (официално или граждански) от 3 месеца до 43 години. При всички участници били изяснени отношенията им към религията, а също образование, доходи, взаимоотношения с родители и други социални фактори.

Освен това, участниците преминали тестове, показващи характеристики, свързани със сексуалното им поведение. Първото нещо, което се изяснило, че напълно охотно кривват в “левите” обятия и мъжете, и жените. Учените не открили съществена разлика в разпространеността на измяната при мъжете и жените (23% и 19% съответно), разказва medlinks. Но, факторите, подтикващи по-силния и по-слабият пол към прелюбодеяние, сериозно се различават.

Според това ново изследване, първите кандидати за ролята “коварни изменници” съвсем не са секси – мускулест мачо, а неуверени в себе си интелигентни мъже, изпитващи трудности в общуването. Също така, често кривват в ляво, мъжете, които не са уверени в сексуалните си възможности (или преживели запомнящ се провал на тази основа в младежките години). Така те искат, от една страна, да се самоутвърдят, а от друга – да се предпазят от продължителни отношения с жена, ако всичко се провали (в края на краищата, нали секса е причината за запознанство?).

Също така в “топа” на кръшкащите мъже, от породата на склонните към риск, адреналинчици, също има. Те са привлечени от възможността да “ходят по ръба на бръснача”, балансирайки между съпругата и приятелките. Но вероятността за напускане на семейството от такива мъже е малка. Те са привлечени от рискованата игра, а не от развалянето и трагедията. А при жените, на фона на общата статистика, всичко е по-просто: изневеряват нещастните. Ако жената е тръгнала “настрани”, то знайте, че или търси ласки, или да оплаква “безцелно преживяните години”.

По този начин, като цяло, неудовлетвореността на връзката увеличава риска от изневяра при жените два пъти, а сексуалната несъвместимост с партньора – три пъти. Между другото, и при мъжете, и при жените, особеностите на личността и характера на връзката с постоянния партньор, влияят на вероятността за измяна повече от религията, брака или образованието.

Но, разбира се, ние говорим само за интрижките. А за любовта – това е съвсем друг въпрос. За нея никаква статистика не важи!

Още по темата

Книги за изчистване на организма

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия – лечение с камъни

Камъни и кристали

Свързани публикации