Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Варисцит

Камък варисцит – доброта и милосърдие

Чакри: IV чакра (Анахата)- сърдечна и V чакра (Вишудха)- гърлена

История и описание

Името “варисцит” минералът получава от името на провинцията Варисция в Саксония, където е бил намерен и описан за първи път през 1837 г. Оттогава този невероятен минерал става много популярен, заради своята невероятна красота.

Варисцитът е воден алуминиев фосфат. Благодарение на съчетаването на хлор и желязо в него, оцветяването на минералите може да бъде жълто, зелено, небесно-синьо. Но, като правило, минералът се отличава със своя зеленикав лазурен цвят, който е много подобен на повърхността на водата в тропиците. Блясъкът му е копринен, той е полупрозрачен, леко присвяткващ и силно привличащ.

В миналото този камък не го различавали от тюркоаза. Първите украшения от него са правени през неолита на територията на съвременна Барселона. Нашите предци, според Плиний Старши, обичали да се украсяват с мъниста от зелен камък, който добивали в близост до местата на своето пребиваване. Отличните бижутерски качества, както и приликите му с тюркоаза му донасят името „калифорнийски тюркоаз”. Той често се използва в бижутата като по-евтин заместител на този рядък минерал.

Други наименования на минерала и негови разновидности са аматрикс, боливарит, сферит, люцинит. Всички тези имена идват от различните езици, но означават едно и също.

Основните находища са в Австралия, Германия, Бразилия. Най-известното находище е в Съединените щати ( Юта и Невада ), но в наши дни вече е изчерпано.

Лечебни свойства на камък варисцит

Тъй като този минерал е открит сравнително наскоро и е доста рядък, неговите лечебни свойства не са добре изучени. Литотерапевтите го препоръчват на хора, които са склонни към безпричинни страхове, които страдат от безсъние и нощни кошмари. Силните му лечебни свойства могат дори да помогнат срещу заболявания, свързани с патологично изживяване на чувство на страх.

Прекрасен камък, който помага да се чувстваш по-добре във всеки смисъл на думата. Той ще направлява живота на човека в правилното и спокойно русло, на страната на доброто и милосърдието.

Магически свойства на варисцита

Макар че варисцитът е открит преди по-малко от два века, това не е попречило на хората да намерят в него и магическа сила. На първо място, трябва да се упомене, че този скъпоценен камък символизира добротата. Той е в състояние да направи своя собственик милосърден и състрадателен. Той настойчиво ще вдъхновява собственика си: “Бързай, прави добро!” Варисцитът ще направи човека чувствителен към страданията и трудностите на другите, ще го подтиква да помага на всеки, който се нуждае от помощ.

Варисцитът е камък за хора, които се стремят към духовно развитие. Медитирането с него ще разкрие най-неочаквани способности и възможности на собственика. Може дори да му припомни минали животи и да му подскаже за прегрешения, извършени в предишни превъплъщения, които ще обяснят и случващите му се проблеми в този живот.

Варисцитът събужда в човека най-добрите му качества и по този начин му помага да привлече към себе си любов, късмет и просперитет, въпреки че собственика на камък варисцит никога няма да стане милионер, известна личност или известен красавец – минерала няма да позволи това да се случи, тъй като смята, че тези блага ще притеглят карма към неговия собственик. Той ще привлече точно толкова късмет, колкото е необходим, за да не се осакати моралната основа на човека. Затова пък камъка ще научи своя собственик да се радва на всичко, което получава и да бъде доволен на това, което има.

Затова при закупуване на този скъпоценен камък, трябва да сте наясно, че заради него няма да станете свръхчовек или много богат. Като символ на милосърдие и доброта, камъкът не харесва самодоволни и надути хора.

Талисмани и амулети

Като талисман варисцитът трябва да се използва от здравни специалисти, учители, възпитатели, духовни лица, адвокати, представители на изпълнителната власт, както и всички онези, чиято дейност е свързана с отговорност за съдбата на други хора.

Като талисман, този камък носи много силни качества, които могат да бъдат полезни на социалните работници. Варисцитът особено помага на тези, които се чувстват некомфортно на работното си място, но, разбира се, ако тяхната работа помага на хората.

Освен това помага на деловите хора да осъществяват добри контакти с началници или партньори, хармонизира отношенията в екипа. Тези свойства на камъка са необходими на всички, на които взаимоотношенията с другите хора не са им безразлични.

Вижте камъните в нашия Е-магазин

Още по темата:

Книги за самолечение

Заредени камъни и кристали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Почистване, активиране и грижи за камъните

Минерални еликсири – лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Камъни и кристали

Свързани публикации

Оргонити
Литотерапия (Лечение с камъни)

Оргонити

Оргонити – енергийни усилватели на вибрациите, създадени за изцеление чрез

Прочетете още