Ванадинит

Чакри: въздейства върху всички чакри

История и описание

Ванадинитът получил името си от факта, че е основният източник на ванадий за промишлени цели. Други имена на минерала и негови разновидности са: хлорванадит, джонстонит. Ванадинитът е хлор ванадат на оловото.

Минералът е прозрачен, оцветен в червен, оранжев, кафяво- червено и сиво- кремав цвят. Блясъкът е диамантен.

Основните находища са в Мароко, Аржентина, Чили, Мексико, САЩ, Африка, Испания, Австралия.

Лечебни свойства на ванадинита

Минералът показва на собственика си, кой орган на тялото се нуждае от лечение, например, ако има развитие на сърдечно заболяване, ванадинита ще усили болката толкова много, че ще го принуди да се консултира с лекар. След като бъде поставена правилната диагноза, болката ще изчезне, защото камъкът е предупредил за опасността и собственикът не е позволил на заболяването да се развие.

Ванадинитът коригира и психическото състояние на господаря си. На всеки отдавна е известно, че много заболявания се случват, заради лоши мисли, намерения и действия, тъй като емоционалния негатив разрушава физическото тяло на човека.

Камъкът не позволява на собственика си да се концентрира върху обидите, не му позволява да проявява гняв, избухливост, раздразнение. Успокоява собственика си и го принуждава да погледне философски на положението, което е довело до отрицателна реакция, убеждава го, че най-важното нещо- е душевния мир.

Магически свойства на ванадинита

Ванадинитът в пълния смисъл на думата, е бодигард на своя собственик. Той не е в състояние да привлича любов, късмет и просперитет, но, затова пък настройва своето поле към човешкото биополе и коригира всички негативни промени, които настъпват в него.

Този камък трябва да се носи от хора, склонни към самоунищожение- алкохолици, наркомани, пушачи, страдащи от мания към самоубийство и тези, които небрежно отнасят към своето здраве. Ванадинитът ще им помогне да се справят с пороците и ще ги научи да се грижат добре за здравето си.

Литотерапевтите съветват този камък да не се носи от хора, склонни към хипохондрия, тъй като грижата на камъка може да ги превърне в хипохондрици- всяко петно или пъпка ще предизвика истински ужас в тях, и цялото си време ще прекарват в лекарските кабинети.

Талисмани и амулети

Като талисман и амулет ванадинита ще помага на притежателя си да си взема навреме правилни решения, ще го предпазва от всички форми на насилие, ще пази неговото физическо и психическо здраве.

Вижте камъните в нашия Е-магазин

Още по темата:

Заредени камъни и кристали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Почистване, активиране и грижи за камъните

Минерални елексири- лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Камъни и кристали

Последни публикации:

Продукти

Свързани публикации:

Ванадинит

Чакри: въздейства върху всички чакри История и описание Ванадинитът получил името си от факта, че е основният източник на ванадий за промишлени цели. Други имена

Прочетете още

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност