Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Ванадинит

Камък ванадинит – психотерапевт

Чакри: въздейства върху всички чакри

История и описание

Ванадинитът получил името си от факта, че е основният източник на ванадий за промишлени цели. Други имена на минерала и негови разновидности са: хлорванадит, джонстонит. Ванадинитът е хлор ванадат на оловото.

Минералът е прозрачен, оцветен в червен, оранжев, кафяво- червено и сиво- кремав цвят. Блясъкът е диамантен.

Основните находища на камък ванадинит са в Мароко, Аржентина, Чили, Мексико, САЩ, Африка, Испания, Австралия.

Лечебни свойства на ванадинита

Минералът показва на собственика си, кой орган на тялото се нуждае от лечение, например, ако има развитие на сърдечно заболяване, ванадинита ще усили болката толкова много, че ще го принуди да се консултира с лекар. След като бъде поставена правилната диагноза, болката ще изчезне, защото камъкът е предупредил за опасността и собственикът не е позволил на заболяването да се развие.

литотерапия камък ванадинитВанадинитът коригира и психическото състояние на господаря си. На всеки отдавна е известно, че много заболявания се случват, заради лоши мисли, намерения и действия, тъй като емоционалния негатив разрушава физическото тяло на човека.

Камъкът не позволява на собственика си да се концентрира върху обидите, не му позволява да проявява гняв, избухливост, раздразнение. Успокоява собственика си и го принуждава да погледне философски на положението, което е довело до отрицателна реакция, убеждава го, че най-важното нещо- е душевния мир.

Магически свойства на ванадинита

Ванадинитът в пълния смисъл на думата, е бодигард на своя собственик. Той не е в състояние да привлича любов, късмет и просперитет, но, затова пък настройва своето поле към човешкото биополе и коригира всички негативни промени, които настъпват в него.

Този камък трябва да се носи от хора, склонни към самоунищожение- алкохолици, наркомани, пушачи, страдащи от мания към самоубийство и тези, които небрежно отнасят към своето здраве. Ванадинитът ще им помогне да се справят с пороците и ще ги научи да се грижат добре за здравето си.

Литотерапевтите съветват този камък да не се носи от хора, склонни към хипохондрия, тъй като грижата на камъка може да ги превърне в хипохондрици- всяко петно или пъпка ще предизвика истински ужас в тях, и цялото си време ще прекарват в лекарските кабинети.

Талисмани и амулети

Като талисман и амулет ванадинита ще помага на притежателя си да взема навреме правилни решения, ще го предпазва от всички форми на насилие, ще пази неговото физическо и психическо здраве.

Вижте камъните в нашия Е-магазин

Още по темата:

Книги за самолечение

Заредени камъни и кристали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Почистване, активиране и грижи за камъните

Минерални еликсири – лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Камъни и кристали

Свързани публикации

Оргонити
Литотерапия (Лечение с камъни)

Оргонити

Оргонити – енергийни усилватели на вибрациите, създадени за изцеление чрез

Прочетете още