Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Три лесни тактики за намаляване на алкохола

Няколко съвета за намаляване на алкохола

По-долу са изброени няколко лесни за изпълнение съвети, които могат да ви помогнат да намалите консумацията на алкохол. Целта не е да използвате силата на волята, а прилагайки правилни стратегии да откриете, че пиете значително по-малко, без каквото и да е съзнателно ограничаване на алкохола.

1. Съчетавайте всяка алкохолна напитка с чаша вода!

Една тактика, която обикновено работи добре за намаляване приема на алкохол, е да се съчетава всяка алкохолна напитка (например чаша вино) с чаша вода. Това обикновено води до изпиване на по-малко вино, а също и “разреждане” на негативните ефекти, които алкохола може да има.

Много хора смятат, че тази тактика води не само до по-малко напиване, но и значително намалява последствията от алкохола на следващия ден. Естествено, тъй като част от махмурлука е дехидратацията. Махмурлукът може да бъде предизвикан от токсични елементи в самите напитки (например “сродни” токсини).

Водата заедно с алкохола помага в борбата с обезводняването и ускорява отделянето на токсичните елементи. С една дума, съчетаването на алкохола с вода е прост, но ефективен начин за намаляване приема на алкохол. Освен това,  намаляване на неприятните алкохолни ефекти върху организма.

2. Не започвайте да пиете, когато сте жадни!

Това означава, че колкото по- жадни сте, толкова повече ще сте склонни да пиете. Знам, че е очевидно, но ако сте по-малко жадни, то и по-малко алкохол ще сте склонни да изпиете. Това има смисъл, защото така ще сте сигурни, че сте добре хидратирани преди да започнете да пиете. Целта е, да се пие достатъчно вода, за да бъде урината ни бледо жълта и чувството за жажда да не е първото чувство преди да започнете с никакъв алкохол.

3. Не започвайте да пиете, когато сте гладни!

Въпреки факта, че жаждата може да стимулира пиенето да е съвсем очевиден, това, което е малко познато, е, че глада също може да бъде фактор. Алкохолът може да осигури готово гориво за тялото и някои от вас ще открият, че гладът може да стимулира желанието за пиене. Някои, например, жадуват за алкохол, ако нивото на кръвната им захар спадне под нормалните нива.

Една обичайна проява на този феномен е тенденцията да се пие чаша вино, бира или коктейл преди хранене вечер. Хората, прибирайки се у дома или влизайки в ресторанта са доста гладни и много често посягат към алкохола, преди всичко друго. Аз открих, практически, че когато хората управляват апетита си по-добре, те почти винаги пият по-малко, без да го осъзнават.

Една проста тактика е да се яде нещо насищащо, например, някакви ядки, в края на следобеда или в началото на вечерта. Убедих се практически, че следвайки тези прости правила, приблизително наполовина ще намалите количеството алкохол. Важното тук е, че тези техники не се нуждаят от съзнателно отказване, т.е. няма нужда от жертви и ограничения.

Двете стратегии за ограничаване консумацията на алкохол са да избягвате приема му, когато сте прекалено гладни или жадни. Избягването на жаждата е очевидна тактика, но по- малко познатото е, че гладът може да бъде основен двигател на приема на алкохол, особено в началото на вечерта.

Много хора гледат на алкохола, като на средство за излизане от “захарната” дупка, изкопана от един сандвич на обяд и след това нищо повече, преди вечеря. Съчетаването на всяка алкохолна напитка с една чаша вода, избягването на ненужния глад и жажда, са ефективни тактики за намаляване приема на алкохол, без чувство на ограничаване.

Вижте също: Пристрастеност

Още по темата

Книги за изчистване на организма

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия- лечение с камъни

Свързани публикации