Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Текилата като здравна находка

Учените открили, какви лечебни свойства има текилата. “Кактусовата водка” предпазва от опасни заболявания, в това число язва, рак и остеопороза. Феновете на екзотичната напитка трябва да са благодарни за новината от най-големия университет в Гуадалахара, Мексико.

Учените изследвали свойствата на текилата и заключили, че тя може да предотврати рак на стомаха, язва на стомаха и възпаление на лигавицата на дебелото черво. Освен това, се оказало, че “кактусовата водка” съдържа фруктан – вещество, което подпомага растежа на чревната флора. Мексиканските учени изследвали много лекарства, които биха могли да лекуват рак на стомаха и червата, и установили, че, попадайки в тялото, някои от тях са просто неефективни – под влиянието на стомашния сок те губят своите лечебни свойства.

Докато екстрактът от синьо агаве, от който се прави текилата, не се поддава на обработка от стомашните ензими. В миналото беше доказано, че мексиканския кактус агаве, от който се прави текилата, може да предпази женския организъм от остеопороза. Ензимите на агавето, трябва да се приемат заедно с храната и помагат за усвояването на калция. За съжаление, учените все още не са установили, колко трябва да се приема от тази силна напитка на ден, за да се постигне оздравителен резултат. Но науката ще каже своята дума.

Как правилно да се пие текилата:

Да не се пие на един дъх, а бавно и на малки глътки, наслаждавайки й се;

Да не се използват сол и лимон, те убиват вкуса на текилата;

Да не се смесва в коктейли.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия – лечение с камъни

Упражнения

Свързани публикации