Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Светът е обхванат от епидемия на сексуално пристрастяване

Най- популярната перверзия през следващите години ще бъде сексохолизмът – зависимост от секса. От нея в момента страдат около 9 милиона души в Америка и подобно число европейци. Както прогнозират експерти от САЩ и Европа, сексуалните проблеми в близко бъдеще ще заемат най-горния ред в списъка с най-често срещаните заболявания на човечеството.

Сексохолизмът не е официално признато заболяване, въпреки че експертите отдавна оперират с този термин, а страдащите от този проблем, се държат като истински наркомани. В действителност, лекарите признават, че сексът наистина може да бъде обект на пристрастяване, подобно на пристрастяването към хазарта, алкохола и наркотиците. За сексоманите идеята за нова сексуална връзка е маниакална.

Експерти изразяват загриженост за това, колко бързо разширява своята сфера на влияние сексуалното пристрастяване. В много отношения, според експертите, този процес е свързан с глобалната световна криза. Вълната от безработица, фалити и плашещи прогнози, която е предизвикана от икономическия спад, повишава и без това високото ниво на стрес, в който много хора живеят днес. Промяната в умственото и психическо здраве никога не оставя без последици сексуална сфера. Колкото повече стрес – толкова по-голяма вероятност за перверзии.

Според американските изследователи, статистиката на сексуално зависимите убедително доказва това. Ако в миналото от тази зависимост страдаха предимно мъже на 40-50 години, то сега все по-често я откриват и в нежния пол, в напреднала възраст и при юношите. “Внуците хващат дядовците да гледат порно на компютъра, а тийнейджърите изпращат нецензурни SMS- и”- описва ситуацията Тами Верхелст, вице-президент на Международния институт на специалистите, занимаващи се с травми и пристрастявания.

Експертите твърдят, че до секса се прибягва като метод на самоутвърждаване и източник на емоционално спасение от потискания стрес на психиката. Влизайки в многобройни сексуални контакти, пациентите са склонни да поддържат високо ниво на допамин – вещество, което стимулира отговорния за удоволствието участък в мозъка. – Това разстройство е постоянна надпревара за емоционален подем: самоизтощаване от интрижка на интрижка.

Сексохолиците в крайна сметка разрушават семейството си, спечелват си болест, губят работата си. За това разказва в списанието Newsweek специалистът Робърт Уайс от Института за сексуално възстановяване в Лос Анджелис. Някои експерти обаче смятат, че няма никакъв сексохолизъм и зависимост от секса. Просто под красивата “диагноза” хората прикриват своята разюзданост и низост.

Какво е характерно за поведението на сeксохолика? Обожава секса на необичайни места (асансьори, офис). В спокойна обстановка му е безинтересно. В своето общуване не излиза от рамките на леглото, не се опитва да опознае партньора си по-отблизо. Внезапно и без обяснения прекъсва връзката. Особено удоволствие му доставя, когато партньора се опитва да изясни причините за раздялата или да върне отношенията.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия – лечение с камъни

Камъни и кристали

Свързани публикации