Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Сугилит

Камък сугилит- изцеление, любов и защита

Чакри: IV чакра (Анахата)- сърдечна

История и описание

Минералът е кръстен на японския минералог Суги, който пръв открил кристалите с тъмно- лилав, светло- лилав и дори светъл пурпурен цвят. Откритието било направено през 1944 г. в южната част на японския архипелаг, само 10 години по-късно в Индия е открито второ находище на сугилит, а през 1975 г. в пустинята Калахари (Южна Африка) било открито още по- голямо находище.

Други имена на минерала са: лилав тюркоаз, сагилит, лавулит. Сугилитът е рядък скъпоценен минерал, известен с уникалния си лилав цвят и способността да оказва лечебно действие. Оцветяването на минерала е светло- лилаво, светло- виолетово, тъмно- виолетово, светло- розово, тъмно- лилаво. Срещат се и минерали с жълтеникав оттенък. Блясъкът е стъклен. Основните находища на сугилит са в Японския архипелаг, Индия и Африка.

Лечебни свойства на камък сугилит

sugilitВ народната медицина изделията и накитите от сугилит са отлично средство за повишаване на имунитета. Смята се, че лилавите камъни трябва да се носят за предпазване от заболявания на бъбреците, черния дроб, пикочния мехур и жлъчния мехур.

Светло- лилавите камъни облекчават главоболие, а светло- розовите отнемат нервното напрежение и намаляват последствията от стреса. Освен лечебните свойства, сугилитът укрепва духовните основи на личността, стимулира умствената дейност. С изцелението идва спокойствието и благополучието.

Магически свойства на сугилита

Енергията на сугилита се разпростира в три основни посоки: изцеление, любов и защита. Сугилитът се използва за развиване на свръхестествени способности, като пътуване във времето и ясновидство.

Съвременните магове използват този камък за разширяване на своето съзнание и за познаване тайните на космоса.

Талисмани и амулети

Сугилитът е талисман на маговете. Талисманът от този камък ще помага на своя собственик да установява контакти с фината материя, както и да го зарежда с повече космична енергия. Амулетите от сугилит помагат за намаляване на душевната болка.

Тези амулети могат да възродят надеждата в човека, за да преживее понесената загуба, да развият чувство за вътрешна свобода в собственика си.

Вижте камъните в нашия Е-магазин

Още по темата:

Книги за самолечение

Заредени камъни и кристали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Почистване, активиране и грижи за камъните

Минерални еликсири – лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Камъни и кристали

Свързани публикации

Оргонити
Литотерапия (Лечение с камъни)

Оргонити

Оргонити – енергийни усилватели на вибрациите, създадени за изцеление чрез

Прочетете още