Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Сапунен камък (стеатит)

Камък стеатит (сапунен камък) – силна енергия Ян, лекота

Чакри: I чакра (Муладхара) – корен/основа, IV чакра (Анахата) – сърдечна и VII чакра (Сахасрара) – коронна

История и описание

Минералът стеатит е известен още като сапунен камък. Той е компактен талк с висока чистота, който се намира в богати на магнезий скали и вени, често със серпентин, калцит, както и с минерални находища на хлорит, доломит и магнетит. Получава името “сапунен камък” поради своята восъчна или сапунена повърхност.  Други наименования на минерала и негови разновидности са восъчен камък, сапунен камък, леден камък, талкохлорид, талк. Среща се в различни цветове от меки красиви нюанси на зелено, бяло, сиво до по-интензивни червени, кафяви и черни. Има кристали в жълтеникави или зеленикави нюанси. Кристалите са непрозрачни, блясъкът е матов, копринен. Основните находища са във Финландия, Русия. В малки количества се среща на всички континенти.

Стеатитът е камък, познаван и използван още в древен Египет, Индия и Шумер, няколко хиляди години преди новата ера. Тогава бил извличан в малки количества и от него правели магически амулети, религиозни предмети и бижута. Благодарение на своята мекота може да се използва вместо тебешир. Меката номинална твърдост на сапунения камък го прави чудесен кристален материал за обработка на дърворезба или декоративна скулптура. Изглежда мазен, гладък и лъскав и е любим материал на майсторите, които изработват от него различни фигурки и ювелирни изделия.

Лечебни свойства

В народната медицина на някои страни, по-специално Финландия, се смята, че сапунения камък може да лекува заболявания като радикулит, остеохондроза, ишиас. Този минерал се използва като природна грейка, тъй като дълго време запазва топлината. Това му качество се използва при заболявания, чието лечение изисква дълго и постоянно затопляне.

За удобство на нуждаещите се дори се предлагат минерални грейки, които могат да се използват в домашни условия. Стеатитът повишава имунитета, лекува настинки, укрепва гърлото и белите дробове, понижава кръвното налягане и подобрява обмяната на веществата. В китайската медицина има и друго приложение на стеатита, като биостимулатор.

Сапуненият камък може да се използва за лечение на храносмилането, усвояването на мазнините, за стимулиране на черния дроб и жлъчния мехур като поддържа оптималното функциониране на органите.

Магически свойства

Сапуненият камък излъчва успокояваща, но същевременно стимулираща енергия, която подпомага освобождаването от стари навици и открива нови възможности в живота. Енергиите на камъка раздвижват хората в застой и ги подготвят за всичко, което следва. Сапуненият камък е камък на проявлението. Той е известен с популярните фигурки от сапунен камък, които ни напомнят как физическите творения са буквално издълбани от въображение и намерения.

Енергиите на сапунения камък резонират с творческата и гъвкава свобода, подкрепят новите приключения и новите възможности. Те усилват сигнала за приемане и предаване на съобщения във всички сфери и енергийни полета. Сапуненият камък може да се използва за стабилизиране на електричеството в атмосферата и за премахване на смущенията в сигнала.

В магическата практика стеатита се използва като инструмент за развиване на свръхестествени способности. Това е камък на шаманите и маговете. Практикуващите магове твърдят, че стеатита излъчва почти същите вибрации като на човешкия мозък. В него има силна енергия Ян. Медитацията с този камък помага за развитие на ясновидството и други паранормални свойства.

Талисмани и амулети

Стеатитът е талисман за хората, занимаващи се с научни изследвания, магове и медиуми. Като талисман може да се използва фигурка на животно или кълбо. На своя собственик талисманът ще помогне за отърваване от лоши мисли и подбуди, ще разкрие тайните на космоса, ще придаде яснота на мислите. Амулетът от камък стеатит защитава собственика си от зли духове.

Зодии: Стрелец

Вижте камъните в нашия Е-магазин

Още по темата:

Книги за самолечение

Заредени камъни и кристали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Почистване, активиране и грижи за камъните

Минерални еликсири – лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Камъни и кристали

Свързани публикации

Оргонити
Литотерапия (Лечение с камъни)

Оргонити

Оргонити – енергийни усилватели на вибрациите, създадени за изцеление чрез

Прочетете още