Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Смитсонит

Камък смитсонит – жажда за знания

Чакри: V чакра (Вишудха) – гърлена и VI чакра (Аждна) – трето око

История и описание

Минералът носи името “смитсонит” в чест на английския химик Джеймс Смитсон, основател на Смитсоновия институт във Вашингтон. Друго име на смитсонита е цинков шпат. Смитсонитът е безводен цинков карбонат.

Оцветяването на минералите е в зелено, жълто- зелено, светло- розово. Кристалите са прозрачни и полупрозрачни. Блясъкът е стъклен.

Основните находища на камък смитсонит са в Италия, Гърция, Испания, Намибия, САЩ, Мексико.

Лечебни свойства 

В народната медицина се смята, че смитсонита има свойства, благодарение на които раните бързо зарастват. Смята се, че жълто- зелените минерали имат благоприятен ефект върху органите на дихателната система, облекчават пристъпите на бронхиалната астма.

Розовите смитсонити, според някои литотерапевти, влияят много добре на сърдечносъдовата система. Народните лечители смятат, че зелените минерали притежават свойства, укрепващи имунната система.

Магически свойства 

Магическите свойства на смитсонита са недостатъчно изучени. Съвременните практикуващи магове смятат, че този камък развива в собственика си жажда за знания, помага му по-добре да разбере света, да постигне хармония с природата.

Талисмани и амулети

Смитсонитът е талисман на строители, работници, занаятчии и чиновници. Като талисман, може да се използва малко парче необработен минерал. На своя собственик той ще помогне в намирането на сили за усвояване на нови знания, ще привлече към него добър късмет, ще го избави от срамежливостта и ще го дари с добро настроение.

Амулет във вид на висулка от смитсонит ще избави собственика от ненужните страхове за бъдещето, давайки му надежда за по-добър живот и привличайки симпатиите на другите хора.

Вижте камъните в нашия Е-магазин

Още по темата:

Книги за самолечение

Заредени камъни и кристали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Почистване, активиране и грижи за камъните

Минерални еликсири – лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Камъни и кристали

Свързани публикации

Оргонити
Литотерапия (Лечение с камъни)

Оргонити

Оргонити – енергийни усилватели на вибрациите, създадени за изцеление чрез

Прочетете още