Алтернативна медицина и здраве

Смитсонит

Камък смитсонит – жажда за знания

Чакри: V чакра (Вишудха)- гърлена и VI чакра (Аждна)- трето око

История и описание

Минералът носи името „смитсонит“ в чест на английския химик Джеймс Смитсон, основател на Смитсоновия институт във Вашингтон. Друго име на смитсонита е цинков шпат. Смитсонитът е безводен цинков карбонат.

Оцветяването на минералите е в зелено, жълто- зелено, светло- розово. Кристалите са прозрачни и полупрозрачни. Блясъкът е стъклен.

Основните находища на камък смитсонит са в Италия, Гърция, Испания, Намибия, САЩ, Мексико.

Лечебни свойства 

В народната медицина се смята, че смитсонита има свойства, благодарение на които раните бързо зарастват. Смята се, че жълто- зелените минерали имат благоприятен ефект върху органите на дихателната система, облекчават пристъпите на бронхиалната астма.

Розовите смитсонити, според някои литотерапевти, влияят много добре на сърдечно-съдовата система. Народните лечители смятат, че зелените минерали притежават свойства, укрепващи имунната система.

Магически свойства 

Магическите свойства на смитсонита са недостатъчно изучени. Съвременните практикуващи магове смятат, че този камък развива в собственика си жажда за знания, помага му по-добре да разбере света, да постигне хармония с природата.

Талисмани и амулети

Смитсонитът е талисман на строители, работници, занаятчии и чиновници. Като талисман, може да се използва малко парче необработен минерал. На своя собственик той ще помогне в намирането на сили за усвояване на нови знания, ще привлече към него добър късмет, ще го избави от срамежливостта и ще го дари с добро настроение.

Амулет във вид на висулка от смитсонит ще избави собственика от ненужните страхове за бъдещето, давайки му надежда за по-добър живот и привличайки симпатиите на другите хора.

Вижте камъните в нашия Е-магазин

Още по темата:

Заредени камъни и кристали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Почистване, активиране и грижи за камъните

Минерални елексири- лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Интересуват ви и други камъни

Последни публикации

Продукти

Свързани публикации

литотерапия камък туритела
Литотерапия (Лечение с камъни)

Туритела

Чакри: туритела въздейства на всички чакри Камък на приятелството и

Прочетете още