Смитсонит

Чакри: V чакра (Вишудха)- гърлена и VI чакра (Аждна)- трето око

История и описание

Минералът носи името “смитсонит” в чест на английския химик Джеймс Смитсон, основател на Смитсоновия институт във Вашингтон. Друго име на смитсонита е цинков шпат. Смитсонитът е безводен цинков карбонат.

Оцветяването на минералите е в зелено, жълто- зелено, светло- розово. Кристалите са прозрачни и полупрозрачни. Блясъкът е стъклен. Основните находища на смитсонит са в Италия, Гърция, Испания, Намибия, САЩ, Мексико.

Лечебни свойства на смитсонита

В народната медицина се смята, че смитсонита има свойства, благодарение на които раните бързо зарастват. Смята се, че жълто- зелените минерали имат благоприятен ефект върху органите на дихателната система, облекчават пристъпите на бронхиалната астма.

Розовите смитсонити, според някои литотерапевти, влияят много добре на сърдечно-съдовата система. Народните лечители смятат, че зелените минерали притежават свойства, укрепващи имунната система.

Магически свойства на смитсонита

Магическите свойства на смитсонита са недостатъчно изучени. Съвременните практикуващи магове смятат, че този камък развива в собственика си жажда за знания, помага му по-добре да разбере света, да постигне хармония с природата.

Талисмани и амулети

Смитсонитът е талисман на строители, работници, занаятчии и чиновници. Като талисман, може да се използва малко парче необработен минерал. На своя собственик той ще помогне в намирането на сили за усвояване на нови знания, ще привлече към него добър късмет, ще го избави от срамежливостта и ще го дари с добро настроение.

Амулет във вид на висулка от смитсонит ще избави собственика от ненужните страхове за бъдещето, давайки му надежда за по-добър живот и привличайки симпатиите на другите хора.

Вижте камъните в нашия Е-магазин

Още по темата:

Заредени камъни и кристали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Почистване, активиране и грижи за камъните

Минерални елексири- лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Интересуват ви и други камъни

Последни публикации:

Продукти

Свързани публикации:

healing_session
Публикации

Лечебни сеанси

Скъпи Братя и Сестри! Всички, които желаят, могат да получават лечебен сеанс всяка вечер в 22.00 часа от 15.03.2020г. до 15.06.2020 г.! Минимална продължителност на

Прочетете още

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност