Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Скородит

Камък скородит – самочувствие и вътрешна хармония 

Чакри: влияние върху чакрите не е установено

История и описание

Името “скородит” идва от гръцка дума, която в превод означава “подобен на чесън”. Всъщност, този минерал е получил името си заради специфичния мирис, който отделя при нагряване. Оцветяването на минералите е светло- зелено, сиво-зелено, кафяво, безцветно, синкаво, лилаво, жълто. Кристали са прозрачни, а блясъкът е стъклен, полусмолист. Основните находища са в Германия, Русия, Чехия, Австрия, Франция, Алжир, САЩ, Бразилия.

Лечебни свойства 

В народната медицина, скородитът не се използва често, тъй като неговите лечебни свойства са недостатъчно изучени. Смята се, че зелените минерали нормализират сърдечната функция при заболявания като аритмия и тахикардия, стабилизират кръвното налягане, помагат при метаболитни нарушения, облекчават мигренно главоболие, лекуват очни заболявания.

Някои лечители приписват на лилавите минерали способността да облекчават състоянието на болните със сътресение на мозъка, да имат успокояващ ефект върху нервната система.

Магически свойства 

Смята се, че минералите със светло- зехтинен цвят могат да привличат добър късмет в хазарта. Въпреки това, не трябва да се забравя, че този минерал е много чувствителен и не търпи постоянна употреба.

Жените, които не са открили своя път в живота си, трябва да носят изделия от камък скородит. На собственичката си минерала ще донесе увереност в себе си, самочувствие и вътрешна хармония, ще разкрие таланти.

Талисмани и амулети

Скородитът в лилав цвят е талисман за философи и поети. Зеленият минерал като талисман е най-подходящ за хора, които обичат тръпката, силните усещания.

Вижте камъните в нашия Е-магазин

Още по темата:

Книги за самолечение

Заредени камъни и кристали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Почистване, активиране и грижи за камъните

Минерални еликсири – лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Камъни и кристали

Свързани публикации

Оргонити
Литотерапия (Лечение с камъни)

Оргонити

Оргонити – енергийни усилватели на вибрациите, създадени за изцеление чрез

Прочетете още