Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Скаполит

Камък скаполит – увереност и късмет

Чакри: VII Чакра (Сахасрара)- коронна

История и описание

Името “скаполит” идва от гръцката дума skapos- пръчка. Други наименования на минерала и негови разновидности са: марналит, главколит, мейонит, вернерит, строгановит. Скаполитът принадлежи към групата на натриевите и калциеви алумосиликати с неправилна структура. Оцветяването на минералите е кафяво, оранжево, жълто, розово, червено, лилаво, синьо, безцветно. Срещат се и кристали с ефект на “котешко око”. Блясъкът е стъклен. Основните находища са в Бразилия, Мадагаскар, Таджикистан, Русия, Източен Памир.

Лечебни свойства

В алтернативната медицина се смята, че скаполитът облекчава главоболие. Смята се, че сините минерали могат да лекуват заболявания на очите като катаракта и глаукома. Някои народни лечители твърдят, че лилавите скаполити ускорят възстановяването след операция, намаляват възпалителните процеси. Литотерапевтите предполагат, че този минерал понижава кръвното налягане, премахва застойните състояния в кръвоносната система.

Магически свойства

Скаполитът не се използва много често заради магическите свойства. Този камък е в състояние да подскаже на своя собственик ефективни варианти за излизане от трудни ситуации. Съвременните магове твърдят, че скаполита е в състояние да защити хазяина си от негативното информационно въздействие на телевизионния екран и компютърния монитор. За тази цел е необходимо просто да поставите малко парченце от минерала пред екрана.

Талисмани и амулети

Скаполитът е талисман за студенти, туристи, млади хора, които искат да постигнат целите си. Като талисман, може да се използва, както изделие с камък скаполит, така и необработено парче минерал. Той помага на собственика си да взема правилни решения, дава увереност, привлича добър късмет. Амулетът, изготвен от камък скаполит, помага за сдържане на гнева, възвръща радостта от живота.

Вижте камъните в нашия Е-магазин

Още по темата:

Книги за самолечение

Заредени камъни и кристали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Почистване, активиране и грижи за камъните

Минерални еликсири – лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Камъни и кристали

Свързани публикации

Оргонити
Литотерапия (Лечение с камъни)

Оргонити

Оргонити – енергийни усилватели на вибрациите, създадени за изцеление чрез

Прочетете още