Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Доказаха обезболяващия ефект на акупунктурата

Немски учени доказали, че акупунктурата променя възприемането и обработването на болковите стимули от мозъка, оказвайки обезболяващо действие, съобщава PhysOrg. В експеримента, проведен от сътрудници на Есенската Университетска болница и Университета в Дуисбург – Есен, взели участие 18 здрави доброволци.

В началото им подавали болкови електрически импулси в левия лакът, като същевременно определяли активността на различни отдели на мозъка с помощта на магнитен резонанс. След това, експериментът се повтарял, но с акупунктурни игли, поставяни между пръстите на краката, под коляното и около палеца от дясната страна на тялото.

Според ръководителят на изследването Нина Тесън, сравняването на данните от магнитния резонанс показали, че активацията на областите от мозъка, свързани с възприемането на болката от електрическите импулси значително намаляла или се модулирала при използването на акупунктура.

Освен това, акупунктурата действала върху структурите на мозъка, отговарящи за очакване на болка, подобно на плацебо-аналгетиците. По този начин, подчертава Theysohn, акупунктурата работи върху различни аспекти на болковото възприятие. Резултатите от изследването са представени на годишната среща на Радиологичното общество в Северна Америка.

Още по темата

Акупунктурата намалява гаденето и киселините в стомаха по време на бременност

Мозъкът на обиграните лъжци работи по друг начин!

Книги за изчистване на организма

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия – лечение с камъни

Свързани публикации