Сингенит

Чакри: Влияние върху чакрите не е известно

История и описание

Името “сингенит” идва от гръцка дума, която в превод означава “роднина”. Другото име на минерала е калушит. Оцветяването на минерала е безцветно, жълтеникавo, млечно- бялo. Кристалите са прозрачни. Блясъкът е стъклен.

Основните находища са в Украйна и Германия.

Лечебни свойства на сингенита

В народната медицина, сингенита не се използва често, тъй като неговите лечебни свойства са недостатъчно проучени. Някои народни лечители смятат, че млечнобелите минерали имат способността да хармонизират функциите в организма. Сингенитът има благоприятен ефект върху централната нервна система, прочиства организма от токсините, облекчава напрежението, нормализира съня.

Магически свойства на сингенита

Сингенитът не се използва често и заради магическите си свойства. Смята се, че този минерал е едно чудесно средство за медитация. Безцветните кристали могат да защитят своя собственик от негативната енергия на големите градове. Съвременните магове смятат, че сингенита може да защити собственика си от неконтролируеми изблици на гняв, да му помогне да добие вътрешна хармония, да се доближи до природата.

Талисмани и амулети

Сингенитът е талисман на хората, живеещи в големите градове. На своя собственик той ще помогне да запази душевното равновесие, ще го енергизира, ще го научи да разбира и обича природата. Този минерал е талисман на деловите хора, на хората постоянно ангажирани с работа.

Вижте камъните в нашия Е-магазин

Още по темата:

Заредени камъни и кристали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Почистване, активиране и грижи за камъните

Минерални елексири- лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Камъни и кристали

Последни публикации:

Продукти

Свързани публикации:

Сингенит

Чакри: Влияние върху чакрите не е известно История и описание Името “сингенит” идва от гръцка дума, която в превод означава “роднина”. Другото име на минерала

Прочетете още

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност