Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Симптоми за недостиг на магнезий

Днес, поради изтощаване на почвите и съвременната преработка на храните, се наблюдава масов недостиг на магнезий, който е жизненоважен минерал. Магнезият участва в приблизително 80% от метаболитните функции в организма. Той е от решаващо значение за доставянето на енергия на клетките и за производството на глутатион, важен антиоксидант в клетките.

Това скрито изчерпване може да доведе до различни симптоми.

Страдате от пристъпи на мигрена?

Около 15 % от населението изпитва един или повече пристъпи на мигрена поради стеснени кръвоносни съдове. Изследванията показват, че нивата на магнезий в кръвта при пациенти с мигрена са по-ниски спрямо здравите пациенти. А по време на пристъп на мигрена нивата са още по-ниски. Интравенозното инжектиране на магнезий отпуска стеснените съдове и облекчава болката при мигрена.

Чувствате ли се уморени и не можете да спите или страдате от хронична болка?

Д -р Марита Шаух, експерт по хранене, казва: “Магнезият може да бъде полезен при лечението на фибромиалгия (хронична болка и умора). Магнезият е необходим за производството на аденозинтрифосфат (АТФ), който е основната форма на енергия в тялото. Установено е, че АТФ е намален в местата на болка при страдащите от фибромиалгия.”

Проблем ли е депресията и тревожността?

Изследване на 800 души на възраст над 65 години разкрива, че хората с най-ниско ниво на магнезий са с 22 % по-склонни да развият депресия. В друго изследване учените са открили, че 450 милиграма магнезий подобряват настроението и са също толкова ефективни, колкото и антидепресантите.

По-бързото ходене причинява ли ви болка в гърдите?

Магнезият е природното спазмолитично средство. През 1979 г. Дж.Чипърфилд съобщава в британското списание Lancet, че пациентите, страдащи от стенокардия, често имат ниско ниво на магнезий в кръвта и че този минерал може да облекчи спазмите и болката. Магнезият също така добавя масло в циркулацията, предпазваайки тромбоцитите, които учавстват в съсирването и могат да причинят внезапна смърт.

Имате ли неравномерен сърдечен ритъм?

Аурикуларната фибрилация, наричана „AFib“, се диагностицира по-често при възрастните хора. Всеки сърдечен ритъм зависи от електрическа система, която трябва да бъде синхронизирана за поддържане на нормална сърдечна честота. Ниското ниво на магнезий в кръвта задейства този проблем. Приемът на перорален магнезий често възстановява нормалния ритъм.

28 милиона американци имат проблеми с дишането

Д-р Каролин Дийн, известен гуру на магнезия, казва, че пациентите с астма и други бронхиални заболявания имат ниско ниво на магнезий. Освен това много от лекарствата, които лекуват астма, причиняват загуба на магнезий, влошавайки астмата. Пациентите, лекувани с магнезий, съобщават за подобрение на това заболяване. Дийн добавя, че магнезият е бронходилататорно и антихистаминово средство. Той естествено намалява нивото на хистамин, което има успокояващ ефект върху мускулите на бронхите.

Нормалното ниво на кръвната захар е от решаващо значение за пациентите с диабет

При недостиг на магнезий глюкозата не може да навлезе в клетъчните мембрани и кръвната захар се повишава. И тъй като никой не се радва на инжекциите с инсулин, отлагането инжекцията може да повлияе неблагоприятно на кръвната захар. По-късно тази година канадска компания може да обяви пускането в производството на инсулиново изплакване на устата, което би трябвало да стане голяма помощ за поддържане нивата на кръвната захар.

Какво ще кажете за здравето на костите?

Националният институт по здравеопазване заявява, че магнезият е от решаващо значение за поддържането и възстановяването на компактните кости.

Напомняне! Винаги се консултирайте с Вашия лекар или натуропат, преди да започнете нови лекарства или добавки. Например, не трябва да приемате магнезий, ако имате бъбречно заболяване.

Източник: www.docgiff.com

Още по темата

Магнезий (Mg). Ползи, симптоми и храни

Тест за недостиг на витамини и минерали

Книги за самолечение на Walter Last

Свързани публикации