Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Симбирцит

Камък симбирцит – успех и просперитет

Чакри: Влияние върху чакрите не е установено

История и описание

Първото споменаване на калцита- симбирцит датира от 1765. Името “симбирцит” е дадено от В. М. Ефимов през 1985 година, в чест на старото име на Уляновск – Симбирск, където е открит камъка. Симбирцитът има и други популярни имена като “симбирски калцит” и “волжски кехлибар”. Камъкът не бил особено интересен, както за изследователите, така и за местните жители, докато не получил сегашното си име симбирцит.

В момента този камък е гордост и дори символ на Уляновска област в Русия. Симбирцитът е една от многото разновидности на минерала калцит. Той е полупрозрачен камък с жълти и червеникави оттенъци. Външно е подобен на кехлибар и карнеол. Блясъкът му е стъклен, копринен, смолист. Леко се обработва и полира, но е крехък, необходима е специална обработка.

Негови срещани разновидности са: ивичест симбирцит, който има ивици, пъпковидни рисунъци, като дебелината на жилите понякога достига до 10 см и се среща често; амонитов симбирцит, който се формира в кухините на древни раковини – амонити и се среща много рядко.

Лечебни свойства на симбирцитa

Този минерал се счита за топъл слънчев минерал, който влияе положително на цялото тяло и на душевното състояние на своя собственик. Симбирцитът е много енергоемък минерал, който е в състояние да захрани собственика си със слънчева енергия, жизнени сили и нови идеи. Ярките оранжеви ивици в необичаен цвят предизвикват прилив на положителни емоции и подобряват настроението.

Симбирцитът се смята за топъл материал и се използва в лечението на много възпалителни процеси в ставите. Литотерапевтите препоръчват на всеки, който страда от артрит или ревматизъм, да носи бижута от симбирцит. Минералът се бори с мигрената и различните нарушения в нервната система. За заздравяване на рани, народните лечители препоръчват да се поръсва увредената кожа с прах от камъните.

Магически свойства на симбирцитa

Симбирцитът се смята за камък на успеха и просперитета. Той помага за мира и спокойствието в семейството, предпазва от проблеми, разправии и кавги.

Талисмани и амулети

Амулети от камък симбирцит се препоръчват на всички, които са принудени ежедневно да общуват с много хора.

Вижте камъните в нашия Е-магазин

Още по темата:

Книги за самолечение

Заредени камъни и кристали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Почистване, активиране и грижи за камъните

Минерални еликсири – лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Камъни и кристали

Свързани публикации

Оргонити
Литотерапия (Лечение с камъни)

Оргонити

Оргонити – енергийни усилватели на вибрациите, създадени за изцеление чрез

Прочетете още