Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Серафинит

Камък серафинит – силен емоционален лечител

Чакри: IV чакра (Анахата) – сърдечна

История и описание

Името “серафинит” идва от древногръцката дума за “зелен”. Други имена и негови разновидности на камъка са: шериданит, клинохлорит, лехтенбергит, клино-хлор. От геоложка гледна точка серафинът е силикат със сложен състав, включващ съединения на манган, желязо и алуминий.

Външно наподобява малко на чароита. Оцветяването на минералите е синьо-зелено, зелено. Особен чар му придават влакнестите включвания, които му придават различни оттенъци в зависимост от ъгъла на падане на светлинните лъчи. Блясъкът е стъклен.

Серафинът е сравнително нов камък, едва наскоро той получи признание сред любителите на скъпоценните камъни. Основното находище на серафинит е в Русия, езерото Байкал.

Лечебни свойства на серафинита

seraphiniteВъпреки че серафинита сравнително скоро се появи на световната сцена, той вече успя да си спечели славата на силен лечител. Смята се, че серафинита осигурява стабилизиращо влияние върху емоционалната сфера.

Освен това се твърди, че този минерал стимулира регенеративните процеси в човешкия организъм на клетъчно ниво, привличайки лечебната енергия на космическите сили. Смята се, че серафинита помага в борбата с паразитните инфекции.

В народната медицина се смята, че синьо-зелените серафинити укрепват нервната система. Препоръчва се, няколко минути всеки ден да се гледа в минерала, мислейки за нещо добро. Минералите със зелен цвят облекчават главоболия, настинки, намаляват кръвното налягане.

Магически свойства на серафинита

Смята се, че серафинитът е особено добър за медитация. Този камък е в състояние да донесе на собственика си и пари, и любовта на другите. Въздейства върху сърдечната чакра, която поражда любов към хората, насърчава откритостта, чувствителността, укрепва волята за преобразяване на света.

В някои европейски страни, от този камък се правят амулети за привличане на късмет и щастие. Висулка с камък серафинит се препоръчва да се носи върху тялото, за да донесе на собственика си любовта на другите. Твърди се, че сребристите оттенъци на камъните прогонват зли духове, болести и нещастия, защитават от отрицателните въздействия на околната среда.

Талисмани и амулети

Като талисман серафинита привлича богатство в дома, пази семейното щастие и удължава живота на собственика си. Той е талисман за домакини, за хора, които ценят уюта, комфорта и се стремят към семейна идилия. Фигурките на животни от серафинит са амулети за привличане на пари.

Вижте камъните в нашия Е-магазин

Още по темата:

Книги за самолечение

Заредени камъни и кристали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Почистване, активиране и грижи за камъните

Минерални еликсири – лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Камъни и кристали

Свързани публикации

Оргонити
Литотерапия (Лечение с камъни)

Оргонити

Оргонити – енергийни усилватели на вибрациите, създадени за изцеление чрез

Прочетете още