Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Септария

Камък септария – сила и увереност

Чакри: IV чакра (Анахата) – сърдечна и V чакра (Вишудха) – гърлена

История и описание

Камъкът септария е необикновен камък, преплетен с жили, пукнатини и прегради, заради което получава и името си (преграда на латински език- septum). Разрезът на скъпоценния камък всеки път има най-необичаен магически рисунък. Някои образци от септария с минерализирани пукнатини, които се покриват и излизат на повърхността на материала, носят името “костенуркови камъни”, заради поразителната им прилика с черупката на това животно.

Размерите на минерала могат да бъдат всякакви. Изследователите намират образци с дължина от няколко сантиметра до няколко метра. Условно ги разделят на две големи групи – така наречените “бръмбари” и “костенурки”. Камъните септария с малък размер класифицират като “бръмбари”, а големите минерали наричат “костенурки”. От размера на камъка зависи и приложението. “Костенурките” се използват за производството на подпрозоречни первази, плотове и стъпала. “Бръмбарите” са подходящи за направата на бижута: брошки, обеци, висулки и пръстени.

Септарияте е трудно да се причисли към младите и непознати камъни, тъй като той е много популярен още от времето на величествената римска империя. От минерала правели цимент и силни строителни смеси. Уникалният материал за строителството бил открит и в Англия през 19-ти век, превръщайки го в основна суровина в производството на цимент за цялата държава.

Лечебни и магически свойства на септарията

Според литотерапевтите, септарията помага в борбата с много кожни заболявания. Камъкът помага при заболявания на стомаха, особено, ако причината е повишена киселинност. Твърди се, че минералът помага в борбата с тумори и втвърдявания в тъканите.

Енергията на септарията според специалистите позволява на организма да се справи сам, със собствени сили, с болестта. Септарията има благотворен ефект върху мозъка, подобрява паметта, активира неговата работа, придавайки му сила и увереност. Въздействието на такава енергия е необходимо по време на трудни периоди, които се случват в живота на човека.

Наличието на септария около човека помага за възстановяването на жизнеността му, за победа над безсънието, укрепва мускулите, ставите и имунната система.

Талисмани и амулети

Септарията е подходящ талисман за хора, които се намират в труден момент от живота си, свързан с тежки физически състояния, заболявания или натоварвания за мозъка и психиката. Камъкът ще даде сили и увереност. Ще ви изправи и помогне да разсеете всички проблеми, страхове и тежки натрупвания, както на физическо, така и на ментално ниво.

Вижте камъните в нашия Е-магазин

Още по темата:

Кристална лечебна решетка (енергийна стимулация)

Книги за самолечение

Заредени камъни и кристали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Почистване, активиране и грижи за камъните

Минерални еликсири – лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Камъни и кристали

Свързани публикации

Оргонити
Литотерапия (Лечение с камъни)

Оргонити

Оргонити – енергийни усилватели на вибрациите, създадени за изцеление чрез

Прочетете още