Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Рубелит

Камък рубелит – успех и признание

Чакри: Влияние на рубелита върху чакрите не е установено.

История и описание

Името “рубелит” идва от латинската дума rubella – червен. Други имена на минерала и негови разновидности са елбаит и апирит. Рубелитът е скъпоцен камък. Той е разновидност на турмалина. Оцветяването на минералите е в розово, малиново. Блясъкът е стъклен.

Основните находища на рубелит са в Русия, Шри Ланка и Мадагаскар.

Лечебни свойства на рубелита

Камък рубелитТъй като рубелита е вид турмалин, то и лечебните му свойства са подобни на неговите. Смята се, че рубелита с малинов цвят помага за активиране работата на жлезите с вътрешна секреция.

Някои литотерапевти предполагат, че такива минерали подобряват паметта, подобряват цвета на кожата и са профилактично средство срещу чревни и стомашни заболявания. Розовите рубелити, според народните лечители, заради цвета си, могат да отнемат нервното напрежение, да нормализират съня, да избавят от нощни кошмари.

Магически свойства на рубелита

Магическите свойства на рубелитите са добре известни на съвременните практикуващи магове. Този камък, подобно на другите минерали с розов цвят олицетворява любовта, таланта и чистото сърце. Рубелитът е най-добре да се носи в накити.

Висулката с рубелит е страхотен амулет, който помага на своя собственик да добие увереност в себе си, да разкрие непознати свои таланти и да развие съществуващите такива.

Пръстен или халка с рубелит се носят на средния пръст или показалеца на лявата ръка, като така камъка помага за постигане на щастие в личния живот и хармонизиране на семейните отношения.

Рубелитът покровителства хората, родени под знака на Везни. На жените везни този камък ще помогне за достигане на семейно щастие, ще направи дома има привлекателен за приятелите, ще създаде атмосфера на доброта и радост. На мъжете везни халката или пръстена с камък рубелит ще придаде мъжество, ще им помогне да се справят с трудните ситуации, ще ги избави от неувереността в себе си.

Талисмани и амулети

За талисман или амулет е най-добре, както вече бе споменато, да се използват накити с рубелити, със злато или сребро. Този камък е талисман на художниците. Помага им да увеличат силата на таланта си, носи им успех и признание.

Вижте камъните в нашия Е-магазин

Още по темата:

Книги за самолечение

Заредени камъни и кристали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Почистване, активиране и грижи за камъните

Минерални еликсири – лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Камъни и кристали

Свързани публикации

Оргонити
Литотерапия (Лечение с камъни)

Оргонити

Оргонити – енергийни усилватели на вибрациите, създадени за изцеление чрез

Прочетете още