Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Родолит

Камък родолит – източник на страст

Чакри: IV чакра (Анахата)- сърдечна

История и описание

Името “родолит” идва от гръцка дума, която в превод означава “розов камък”. Родолитът е много рядък и затова толкова ценен скъпоценен камък, принадлежащ към голямата група на гранатите, разновидност на пиропа. Да бъде отделен като отделен вид пироп било решено през 1959 г. в Съединените щати. До 1959 година родолитът фигурира в света на минералите и скъпоценните камъни под различни наименования: аделаидски, австралийски или дори капски рубин, гарамантин, аризонски шпинел или бохемски гранат.

Камъкът бил на висока почит, дори преди получаването на собствено място в линията на минералите. Например, в добре познатата съкровищница на Лорета е запазен и до наши дни “унгарски бокал”. Чашата е украсена с доста масивни камъни, включително родолит. Тази културна ценност е дошла до наши дни от 1510 година. Особено ценни са големите екземпляри, които се намират относително рядко.

Оцветяването на минералите е в розово или лилаво-розово, особено ценен е с цвят на ягода. Блясъкът е копринен, стъклен. По цвят и външен вид този минерал често се бърка с алмандин и пироп. Днес родолита е изключително популярен и е сравнително скъп бижутерски камък. Рядко може да се намери в оригиналния си вид. В почти всички случаи се нуждае от обработка, тъй като кристалите трудно се образуват самостоятелно. Основните находища на родолит са в САЩ (за да бъдем точни, в Северна Каролина), Шри Ланка, Зимбабве, Кения, Танзания.

Лечебни свойства на родолита

Някои лечители вярват, че родолита оказва благоприятно влияние върху храносмилателната система и кръвообращението. Твърди се, че този минерал е добро средство за предпазване от заболявания на дихателната система. Литотерапевтите предполагат, че изделията с родолит повишават имунитета, а розовия цвят има благоприятен ефект върху нервната система, отнема последствията от стреса.

Магически свойства на родолита

Днес родолитът често се използва за направата на амулети и талисмани. Амулет във вид на кулон или висулка може да извади собственика от състояние на депресия, да му даде надежда за по-добър живот, да го зареди с живителна енергия. На жените се препоръчва да носят гривна с родолит на дясната ръка.

Тя ще придаде на своята собственичка увереност в себе си и ще усили нейната привлекателност. Този камък може да направи по-привлекателни за противоположния пол и мъжете. Родолитът възбужда страстта, дава увереност и сила, помага в разбирането на света около нас, носи примирие със себе си и дарява с вътрешна хармония.

Талисмани и амулети

Като талисман родолитът е подходящ за хора, заемащи високи постове, с власт, както и за политици. Талисманът с този камък помага срещу фатални грешки, подсилва своя собственик с повече енергия, предпазва го от пристъпи на неконтролируем гняв.

Вижте камъните в нашия Е-магазин

Още по темата:

Книги за самолечение

Заредени камъни и кристали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Почистване, активиране и грижи за камъните

Минерални еликсири – лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Камъни и кристали

Свързани публикации

Оргонити
Литотерапия (Лечение с камъни)

Оргонити

Оргонити – енергийни усилватели на вибрациите, създадени за изцеление чрез

Прочетете още