Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Рецепта без лекарства

Канадски учени стигнали до интересно заключение – 20% от лекарите изписват на пациентите рецепта с “лъжливи” лекарства. В много случаи, според лекарите, на пациентите най-много помага т. нар. “плацебо ефект”. Професор Амир Раз от университета в Монреал, твърди, че в хода на изследването се изяснило, че всеки пети лекар, включително и психиатри, признал за използването на празна рецепта.

По този начин десетки хиляди пациенти получават от лекарите капсули, които не съдържат каквото и да е лекарство. И тогава започва действието на силата на внушението, пациента смята, че приема много ефективни медикаменти, вследствие на което собственото му тяло започва да се справя с болестта. Това в медицината се нарича “плацебо ефект”. При това, 35% от психиатрите заявили, че предписват на пациентите си медикаменти, които съдържат нищожна доза от необходимите вещества, много често дори в пъти по-ниска от минималната препоръчвана за лечение.

Освен това, 60% от психиатрите са твърдо убедени, че “плацебо ефекта” работи. Той има постоянен терапевтичен ефект. Историята на медицината е пълна с такива случаи. През 1960 г. един известен съветски учен се разболял от рядка форма на екзема по лицето и никакво лечение не му помогнало.

В крайна сметка, болестта толкова го обезобразила, че той престанал да излиза, изоставил работата си и потънал в депресия. Един от неговите приятели успял да го убеди, като последна надежда, да се обърне за помощ към народен лекар. Старецът с широка гъста брада дал на учения шише с някаква съмнителна течност без мирис и му казал да втрива в лицето си от нея, в продължение на месец, всеки ден преди лягане.

Точно след месец болестта напълно изчезнала. Един от водещите лекари на Ленинград, научавайки за новия метод за лечение на тежка екзема се втурнал към стареца, за да научи за чудодейното средство. След много увещания и тържествена клетва, че няма да казва на никого за това, което чува, лекарят научил от стария човек, че в шишенцето … вода от река Нева.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия – лечение с камъни

Упражнения

Свързани публикации