Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Ракът на панкреаса се развива скрито в продължение на десетилетия

Ракът на панкреаса се развива много по-бавно, отколкото се смяташе досега, установили американски учени. Изследването било проведено от екип, ръководен от Кристин Донахю (Christine Iacobuzio-Donahue) от Центъра за изследване на рака на панкреаса Сол Голдман (Sol Goldman Pancreatic Cancer Research Center) в Балтимор. Учените изследвали проби от туморни тъкани на седем пациенти, починали от рак на панкреаса.

Изследването установило, че в първичните тумори на тялото има няколко поколения злокачествени клетки. За оценка развитието на раковите тумори на панкреаса изследователите използвали математически модели.

В резултат, учените установили, че от началото на злокачествени промени в тялото до смъртта на пациента, средно минават около 20 години. По-рано, ракът на панкреаса се смяташе за един от най-опасните видове рак.

В частност, учените смятаха, че болестта прогресира много бързо, тъй като пет години след поставяне на диагнозата оставаха живи по-малко пет процента от пациентите. Кристин Донахю отбелязва, че новите данни насочват към необходимостта от по-внимателна ранна диагностика на рака на панкреаса.

Докладът за работата на изследователската група е публикуван в списание Nature.

Още по темата

Цялостното решение за рака- Ново разбиране за причините и лечението на рака

Лечение и изчистване на панкреаса (лечебна картинка)

Книги за изчистване на организма

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия – лечение с камъни

Свързани публикации