Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Пушенето не премахва депресията

Пушенето, според ново изследване, не премахва депресията, а точно обратното, задълбочава я. Учени от Университета Браун провели изследване с над 236 мъже и жени, които решили да се откажат от пушенето, и публикували резултатите от него в списанието Nicotine & Tobacco Research.

Експерименталната група от 236 пушачи получили всички необходими медицински консултации и средства, за да се откажат от пушенето. Всеки сам определил датата, на която ще бъде в състояние да преодолее лошия навик. Тестването продължило 28 седмици, с поредност: 2, 7, 16 и 28 седмици след спиране на тютюнопушенето.

В резултат на експеримента само 33 участници не пропушили по време на целия период и тестовете за депресия, показали, че, именно, те се чувствали щастливи от това, че успели да преодолеят пристрастеността си към тютюнопушенето. Останалите 203 потънали в депресия. Авторите на изследването в своята статия публикуват препоръки към пушачите.

Първо, трябва да промените стереотипа с – пушенето на отнема стреса, не успокоява и не дава възможност наистина да си починете. Второ, именно отказа от пушенето ще ви помогне да разкриете умствения си потенциал. Що се отнася до здравето – то се подобрява, и за това всички отдавна знаят.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия- лечение с камъни

Свързани публикации