Количка

Пушенето не премахва депресията

Пушенето, според ново изследване, не премахва депресията, а точно обратното, задълбочава я. Учени от Университета Браун провели изследване с над 236 мъже и жени, които решили да се откажат от пушенето, и публикували резултатите от него в списанието Nicotine & Tobacco Research.

Експерименталната група от 236 пушачи получили всички необходими медицински консултации и средства, за да се откажат от пушенето. Всеки сам определил датата, на която ще бъде в състояние да преодолее лошия навик. Тестването продължило 28 седмици, с поредност: 2, 7, 16 и 28 седмици след спиране на тютюнопушенето.

В резултат на експеримента само 33 участници не пропушили по време на целия период и тестовете за депресия, показали, че, именно, те се чувствали щастливи от това, че успели да преодолеят пристрастеността си към тютюнопушенето. Останалите 203 потънали в депресия. Авторите на изследването в своята статия публикуват препоръки към пушачите.

Първо, трябва да промените стереотипа с – пушенето на отнема стреса, не успокоява и не дава възможност наистина да си починете. Второ, именно отказа от пушенето ще ви помогне да разкриете умствения си потенциал. Що се отнася до здравето – то се подобрява, и за това всички отдавна знаят.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия- лечение с камъни

Свързани публикации