Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Псевдомалахит

Камък псевдомалахит – късмет и просперитет

Чакри: влияние върху чакрите не е установено

История и описание

Името “псевдомалахит” (“фалшив малахит”) минералът получава заради приликата си с малахита. Оцветяването на минералите варира от тъмно смарагдово- зелено до тъмно- зелено и черно и зелено. Има и синьо- зелени образци. Кристалите са полупрозрачни, блясъка е стъклен.

Основните находища на камък псевдомалахит са в Германия, Молдова, Русия, Африка, Австралия.

Лечебни свойства 

В народната медицина, лечебните свойства на този минерал се използват рядко. Смята се, че поради зеления си цвят псевдомалахита нормализира сърдечната функция, стабилизира кръвното налягане, облекчава главоболието. Тъмно- зелените минерали могат да помогнат при заболявания на гръбначния стълб и да облекчат метеозависимите хора. Твърди се, че синьо- зелените псевдомалахити успокояват нервната система: нормализират съня, облекчават безсъние и нощни кошмари.

Магически свойства 

Заради своите магически свойства псевдомалахита най-често се използва като амулет за привличане на добър късмет и просперитет. Изделията с този минерал трябва да се носят не повече от една седмица в месеца. На жените псевдомалахита придава привлекателност, а на мъжете помага по-добре да се справят с житейските ситуации.

Талисмани и амулети

Псевдомалахитът е талисман на хората, занимаващи се с преподавателска и обществена дейност. Като талисман могат да се използват и животински фигури, изработени от този кристал. Той помага за създаване на атмосфера на доверие около своя собственик, дава му самочувствие и увереност, привлича успеха.

Вижте камъните в нашия Е-магазин

Още по темата:

Книги за самолечение

Заредени камъни и кристали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Почистване, активиране и грижи за камъните

Минерални еликсири – лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Камъни и кристали

Свързани публикации

Оргонити
Литотерапия (Лечение с камъни)

Оргонити

Оргонити – енергийни усилватели на вибрациите, създадени за изцеление чрез

Прочетете още