Проблемите решава подсъзнанието

Оказва се, че за да намерите по-бързо отговор на интересуващ ви въпрос или да решите спешен проблем, е най-добре да забравите за него известно време. След като мозъкът се разсее, правилното решение идва само от подсъзнанието. За това е известно от векове.

Не случайно се казва, че “утрото е по-мъдро от вечерта”- по-добре е да отклоните вниманието си, да поспите и всичко изведнъж ще ви стане ясно. За този, който иска веднага да получи отговор на труден въпрос, вероятността да вземе грешно решение е по-голяма. Неотдавна, изследване на учени от Университета Радбоуд (Холандия), проведено със студенти, потвърдило това. Опитът бил много прост.

В началото на експеримента, участниците били помолени да изберат най-добрата кола от няколко, имащи 12 различни технически характеристики. Първата част от студентите трябвало да отговорят веднага, а втората част след кратка “отклоняваща маневра”, по време на която отговаряли на друг тест.

Всички студенти от втората група се справили по-добре със заданието и направили по-малко грешки с избора на най-добрия автомобил. Учените смятат, че това се е случило, тъй като подсъзнанието на тези хора по време на “отклонението” е взело решение по проблема след анализиране на всички плюсове и минуси.

Известно е, че когато вниманието ни не е концентрирано, част от умствените процеси и мисли протичат извън нашето съзнание. Затова, това явление е било наречено подсъзнание (subconsciousness). Но какво е подсъзнанието и каква мъдрост крие то, на научната общност и досега не е напълно ясно!

Психологът Мартин Бос, ръководител на изследването коментира резултатите така: “Подсъзнанието по-добре се справя със сложните проблеми, отколкото бързото решение на човека”. Ако ви предстои труден избор, починете си и послушайте, какво ще ви каже подсъзнанието.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

БИЛКОЛЕЧЕНИЕ

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия- лечение с камъни

Последни публикации:

Продукти

Свързани публикации:

healing_session
Публикации

Лечебни сеанси

Скъпи Братя и Сестри! Всички, които желаят, могат да получават лечебен сеанс всяка вечер в 22.00 часа от 15.03.2020г. до 15.06.2020 г.! Минимална продължителност на

Прочетете още

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност