Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Проблемите решава подсъзнанието

След като мозъкът се разсее, правилното решение идва само от подсъзнанието. И това е известно от векове. Оказва се, че за да намерите по-бързо отговор на интересуващ ви въпрос или да решите спешен проблем, е най-добре да забравите за него известно време.

Не случайно се казва, че “утрото е по-мъдро от вечерта” – по-добре е да отклоните вниманието си, да поспите и всичко изведнъж ще ви стане ясно. За този, който иска веднага да получи отговор на труден въпрос, вероятността да вземе грешно решение е по-голяма. Неотдавна, изследване на учени от Университета Радбоуд (Холандия), проведено със студенти, потвърдило това. Опитът бил много прост.

В началото на експеримента, участниците били помолени да изберат най-добрата кола от няколко, имащи 12 различни технически характеристики. Първата част от студентите трябвало да отговорят веднага, а втората част след кратка “отклоняваща маневра”, по време на която отговаряли на друг тест.

Всички студенти от втората група се справили по-добре със заданието и направили по-малко грешки с избора на най-добрия автомобил. Учените смятат, че това се е случило, тъй като подсъзнанието на тези хора по време на “отклонението” е взело решение по проблема след анализиране на всички плюсове и минуси.

Известно е, че когато вниманието ни не е концентрирано, част от умствените процеси и мисли протичат извън нашето съзнание. Затова, това явление е било наречено подсъзнание (subconsciousness). Но какво е подсъзнанието и каква мъдрост крие то, на научната общност и досега не е напълно ясно!

Психологът Мартин Бос, ръководител на изследването коментира резултатите така: “Подсъзнанието по-добре се справя със сложните проблеми, отколкото бързото решение на човека”. Ако ви предстои труден избор, починете си и послушайте, какво ще ви каже подсъзнанието.

Още по темата

Лечение на ума

Книги за изчистване на организма

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия- лечение с камъни

Свързани публикации