Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Причина за развода – мъжът е в интернет

В 20% от всички разводи във Великобритания причина за развода е графата “необяснимо поведение” и се оказва използването на социалната мрежа Facebook. Според портала “Развод Онлайн”, фразата “мобилен телефон” се среща във всеки осми иск за развод.

Психолозите откриха, че високите технологии не само могат да свързват хора в различни части на планетата, но и да разделят съпрузи, живеещи под един покрив.

Известният британски семеен психолог Дъглас Вайс нарича това “самотни заедно”. “Мъжете по принцип са склонни да се плашат от интимните моменти в брака, както психологически, така и сексуално – казва Вайс -.. Преди силния пол правеше това, стоейки до късно на работа или забивайки се във вестника. Сега на помощ идват лаптопите и мобилните телефони”.

Обидените съпруги се оплакват не от това, че половинките им посещават социални сайтове, а че прекарват със своите виртуални приятели, много повече време, отколкото с хората, на които пред олтара са обещали “любов и грижа, докато смъртта ни раздели”. Според данните на скорошно изследване, над 15% от жените смятат, че техните съпрузи прекарват повече време с компютърните игри, отколкото с тях самите. Има един невероятен парадокс.

Високите технологии, позволяват мигновено свързване на хора, на хиляди километри разстояние, а разделят партньори, живеещи под един покрив и стават причина за развода им. Семейните психолози дори измислиха термина “кибер-вдовец”. С него наричат мъжете, които се крият в интернет, бягайки от проблемите в семейството си. Уви, тази тактика носи само временно облекчение, тъй като много малко жени са готови да изтърпят подобна странна ситуация.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия – лечение с камъни

Упражнения

Свързани публикации