Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Пренит

Камък пренит – мир, спокойствие и хармония

Чакри: IV чакра (Анахата) – сърдечна

История и описание

Името “пренит” минералът получил в чест на датския капитан Хендрик фон Прен (1733- 1785г.), който първи донася този загадъчен минерал, връщайки се от нос Добра Надежда. Историците твърдят, че пренитът се смята за първия пример за даване на име на минерал в чест на човек.

В Азия пренитът е наречен гроздов нефрит – заради неговата закръглена форма, почти сферични образувания, сформирани в мехурчета газ на изстиващата лава. Този процес е протекъл преди милиони години.

Други наименования на минерала и негови разновидности са: капски хризолит, капски изумруд, чилтонит, гроздов нефрит, адилит, еделит. Пренитът е калциев алуминосиликат. Оцветяването на минералите е в светло- зелено, бяло, жълто- зелено, сиво – зелено, кафяво- жълто. Има кристали с ефект на “котешко око”. Блясъкът е перлен, стъклен. Основните находища са в Африка, Австралия, САЩ, Китай, Шотландия.

Лечебни свойства на камък пренит

Камък пренитВ народната медицина се смята, че герданите с мъниста от пренит могат да подобрят имунната система на организма. Гривните от този минерал помагат в случаи на анемия. Литотерапевтите предполагат, че бижутата с пренит или просто само камъните могат да облекчат страданието при пристъпи на подагра.

Смята се, че ако няколко часа на ден се носи камък в областта на бъбреците е възможно да се отървете от бъбречна недостатъчност и други заболявания на този орган. Обеците и висулките могат да помогнат на хората, страдащи от прекомерна разсеяност.

Магически свойства на пренита

В много страни по света пренитът олицетворява мир, спокойствие и хармония. Съвременните магове и медиуми използват този камък за медитация. Някои чародеи твърдят, че с помощта на този кристал може да пътувате в миналото, да си спомните предишни животи и дори да погледнете в бъдещето.

В Европа вярват, че пренитът оказва особено въздействие върху жените. Те са съветвани да носят огърлици и гривни, изработени от пренит, за да се сдобият с по- голяма привлекателност, както и да намерят своето място в живота, за да станат по- уверени в себе си.

Талисмани и амулети

Пренитът е талисман на магове, медиуми, жени и всички хора, които се стремят към хармония с околната среда. Като талисман, този кристал може да се използва във висулка. На търсещите хора той ще открие същността на нещата, на жените ще помогне да придобият лидерски качества и ще ги подхрани с допълнителна енергия.

Вижте камъните в нашия Е-магазин

Още по темата:

Книги за самолечение

Заредени камъни и кристали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Почистване, активиране и грижи за камъните

Минерални еликсири – лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Камъни и кристали

Свързани публикации

Оргонити
Литотерапия (Лечение с камъни)

Оргонити

Оргонити – енергийни усилватели на вибрациите, създадени за изцеление чрез

Прочетете още