Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Диагностика за импотентност с пощенски марки

Американски учени доказали, че просто тестване с пощенски марки, помага за обективна оценка и диагностика на импотентност (нарушения с ерекцията).

Този извод бил направен в изследване за еректилна дисфункция (импотентност) при пациенти с рак на простатата, съобщава MedPage Today. В момента за диагностика на нарушения с ерекцията, както и характера и степента й, се използват стандартни въпросници за пациентите и техните сексуални партньори.

Обаче, оценката, дадена на основата на отговорите, често е субективна, което може да доведе до грешки в диагнозата. Във връзка с това, изследователи от Центъра за рака “Фокс Чейс”, Филаделфия решили да оценят диагностичната стойност на т. нар. “марков тест”. Той се основава на факта, че един от важните показатели за еректилна функция е ерекцията, настъпваща по време на сън. За да се определи наличието й, пациентът може преди лягане да обвие основата на члена си с пощенски марки, залепвайки ги във формата на пръстен. Разлепените марки по перфорацията на сутринта, показват наличие на нощна ерекция.

Експериментът бил проведен с 94 мъже, минаващи курс с лъчетерапия заради рак на простатата. Пациентите и техните сексуални партньори попълвали стандартни въпросници преди лечението и след 6, 12 и 24 месеца от нейното започване. По време на тези периоди им било предложено да направят няколко пъти “марков тест.”

Оказало се, че преди лечението резултатите от този тест не се съотнасяли с удовлетвореността на пациентите от техния сексуален живот. Обаче, на всички етапи от лечението се наблюдавала ясно изразена статистически значима взаимовръзка между резултатите от “марковия тест” и данните от въпросниците.

Тези данни, включвали удовлетвореността на пациентите и техните партньори, както и оценка на данните за еректилната функция на пациентите. Както отбелязва изследователката Ланея Келер, получените резултати потвърждават стойността на “марковия тест” за обективна диагностика на импотентност. Във връзка с това, теста се препоръчва за употреба в изследванията по тази тема.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия – лечение с камъни

Свързани публикации