Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Популярните лекарства могат да убият

Някои комбинации от популярните лекарства могат да доведат до преждевременна смърт. Това е заключението, направено от изследователи на Университета в Източна Англия. Те установили, че приемането на коктейл от антихолинергични лекарства може да бъде много опасно за пациента.

Сред многото възможни усложнения са преждевременна смърт, загуба на памет и проблеми с концентрацията. Има опасни комбинации и от различните лекарства на тази група, включително обезболяващи, средства срещу настинка и сърдечносъдови заболявания.

Антихолинергиците блокират действието на ацетилхолина, който е сред най – важните невротрансмитери на мозъка. Той задейства различни мозъчни функции, от управление на настроението и поведението до реакция към болката. Ето защо тази група лекарства е толкова важна.

В момента има около 100 различни лекарства, принадлежащи към класа на антихолинергичните. Например, популярните аналгетици кодеин и морфин, антидепресантите от рода на амитриптилин, както и средства за лечение на неврологични заболявания като болестта на Паркинсон – всички те имат антихолинергични свойства.

Освен това, всички тези лекарства имат сходни странични ефекти, включително сухота в устата, световъртеж, зрителни нарушения, проблеми с уринирането и запек. Основната опасност е, именно, комбинацията от тези лекарства, поради което силата на страничните ефекти се увеличава с няколко пъти.

Учените установили, че това може да доведе до ранна смърт или деменция. Но, не бива да се отказвате от тях, просто, ако приемате някои от тези лекарства, е по-добре при следващото посещение при лекаря да коригирате техния подбор и дозировка. Бъдете внимателни с популярните лекарства!

Още по темата

Книги за изчистване на организма

БИЛКОЛЕЧЕНИЕ

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия- лечение с камъни

Упражнения

Свързани публикации