Количка

Популярните лекарства могат да убият

Някои комбинации от популярните лекарства могат да доведат до преждевременна смърт. Това е заключението, направено от изследователи на Университета в Източна Англия. Те установили, че приемането на коктейл от антихолинергични лекарства може да бъде много опасно за пациента.

Сред многото възможни усложнения са преждевременна смърт, загуба на памет и проблеми с концентрацията. Има опасни комбинации и от различните лекарства на тази група, включително обезболяващи, средства срещу настинка и сърдечносъдови заболявания.

Антихолинергиците блокират действието на ацетилхолина, който е сред най – важните невротрансмитери на мозъка. Той задейства различни мозъчни функции, от управление на настроението и поведението до реакция към болката. Ето защо тази група лекарства е толкова важна.

В момента има около 100 различни лекарства, принадлежащи към класа на антихолинергичните. Например, популярните аналгетици кодеин и морфин, антидепресантите от рода на амитриптилин, както и средства за лечение на неврологични заболявания като болестта на Паркинсон – всички те имат антихолинергични свойства.

Освен това, всички тези лекарства имат сходни странични ефекти, включително сухота в устата, световъртеж, зрителни нарушения, проблеми с уринирането и запек. Основната опасност е, именно, комбинацията от тези лекарства, поради което силата на страничните ефекти се увеличава с няколко пъти.

Учените установили, че това може да доведе до ранна смърт или деменция. Но, не бива да се отказвате от тях, просто, ако приемате някои от тези лекарства, е по-добре при следващото посещение при лекаря да коригирате техния подбор и дозировка. Бъдете внимателни с популярните лекарства!

Още по темата

Книги за изчистване на организма

БИЛКОЛЕЧЕНИЕ

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия- лечение с камъни

Упражнения

Свързани публикации