Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Полуцит

Камък полуцит – защита на дома

Чакри: влияние върху чакрите не е установено

История и описание

Първоначално минералът се е наричал полукс, на името на Полукс, герой от гръцката митология. Този минерал не е интересен за бижутерите, тъй като не притежава “игра на светлината”. Полуцитът е алуминосиликат на цезия. Оцветяването на минералите е безцветно или сиво. Блясъкът е стъклен.

Основните находища на камък полуцит са в Германия и САЩ.

Лечебни свойства 

В народната медицина, полуцит се използва рядко, тъй като неговите лечебни свойства не са добре изучени. Смята се, че ако всеки ден в продължение на няколко минути се гледа в този камък, той може значително да подобри зрението и облекчи очното налягане.

В някои европейски страни, народните лечители препоръчват ежедневно в продължение на 2-3 минути да се държи в ръката малко парче от камъка, за премахване на напрежението. Съвременните литотерапевти предполагат, че този камък помага за облекчаване на ефектите от стреса, за избавяне от безсъние и кошмари.

Магически свойства 

Магическите свойства на полуцита не са еднозначни. Най-често този камък се използва от магове и медиуми за медитация. Съвременните практикуващи магове смятат, че от полуцита може да се направи добър амулет за защита на дома от негативна енергия, зли магии, завист на други хора.

В литературата може да се намерят предположения, че този минерал може да защити къщата от природни бедствия, пожари, светкавици и дори кражба. Препоръчва се поставянето на малко парче от необработения минерал на всеки прозорец на къщата от страната на улицата.

Талисмани и амулети

Като талисман може да се използват, както необработени, така и полирани кристали. Той е талисман за хора, занимаващи се с монотонна и безинтересна работа. На своя собственик камъкът ще даде оптимизъм, ще му помогне да намери вътрешен мир и хармония.

Вижте камъните в нашия Е-магазин

Още по темата:

Книги за самолечение

Заредени камъни и кристали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Почистване, активиране и грижи за камъните

Минерални еликсири – лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Камъни и кристали

Свързани публикации

Оргонити
Литотерапия (Лечение с камъни)

Оргонити

Оргонити – енергийни усилватели на вибрациите, създадени за изцеление чрез

Прочетете още